[Personal] Ce am ascultat în anul 2019

Ce am ascultat în anul 2019!

Anul 2019 s-a terminat de ceva timp și ce roller coaster a fost!

Ca sa fiu sigură ca nu uit pe nimeni, am luat fiecare listă postată pe blog la ‘Melodia lunii ‘ și m-am uitat și am ales. Dacă trupa ta/artistul tău nu este aici, asta nu înseamnă ca am ceva cu el, efectiv nu mi-a plăcut melodia.

Vă zic de pe acum că nu mă pricep la descrieri!

Melodii de titlu

SAAY ZGZG

Pe primul loc se află melodia ‘ZGZG‘, am descoperit-o din întâmplare și mi-a plăcut din prima! SAAY are o carieră în America cât și în Coreea, a semnat un contract cu Universal Music și urmează să lanseze un album. Cântecul are tot ce vă doriți: un refren care îți rămâne întipărit în minte, parte de rap și versuri care te fac să dansezi!

A.C.E – UNDER COVER

Mi-au plăcut toate lansările lor din acest an, ”Under Cover” a câștigat bătălia, nu știu de ce îmi place așa mult. Am ascultat melodia asta ca pe o rugăciune timp de 7 luni. Merită din plin să fie susținuți, vin de la o companie foarte mică, dar sper să reușească să ajungă în topuri!

GOT7 – You Calling My Name

 GOT7 este trupa mea de suflet și mereu o să rămână așa, dacă nu erau ei eu nu ascultam k-pop. Am așteptat de mult timp acest stil și concept. A ajuns să fie una din melodiile mele preferate. ”Eclipse”, revenirea din prima jumătate a anului, nu m-a dat pe spate și pot să spun ca s-a simțit că ceva nu a fost bine. Nu știu care a fost problema, dar chiar nu m-a captivat și nici din partea trupei nu am văzut o prea mare bucurie. Îmi place APROAPE TOT, nu înțeleg de ce Mark vorbește acolo pe la sfârșit, puteam să trăim și fără parte aia. Sper să rămână la acest concept.

APINK – %%

Îmi place super mult noul lor concept, melodia asta a fost atât de bună și  videoclipul a arătat atât de bine. STAN APINK! Billboard a numit melodia asta a doua cea mai buna din 2019, așa că trebuie să o ascultați! Faptul că au avut o singură revenire care ne-a captivat tot anul este UIMITOR.

DAY6- Time of Our Life

Nu pot sa spun că melodia asta e preferata mea de la DAY6, dar merită locul 5 în topul asta. Mi-a plăcut mult mai mult decât ”Sweet Chaos”. E genul de melodie care te face sa dansezi și să cânți fără să iți dai seama. Videoclipul e foarte DAY6 și refrenul a ajuns unul dintre preferatele mele.

JUS2Focus on Me

Pot sa jur ca melodia asta nu e în top doar din cauză că e a unui sub-unit al trupei GOT7! Trebuia sa fie pe locul 2, doar că A.C.E a câștigat bătălia. Coregrafia, melodia și videoclipul sunt absolut un 10+. Refrenul ăla îți rămâne întipărit în minte!

MAMAMOO – gogobebe/HIP

Am avut în minte doar ”hip”, dar apoi, mi-am adus aminte că au lansat și ‘gogobebe” și nu am putut să le separ. Îmi plac la fel de mult, e topul meu și fac ce vreau eu, așa că primesc același loc. Până în 2019 nu am realizat, dar MAMAMOO și Red Velvet sunt trupele mele preferate (când vine vorba de trupe de fete).

ATEEZ  – WONDERLAND

Nu puteam avea top fără ATEEZ. Îmi place conceptul pe care îl abordează, agenția lor e foarte bună când vine vorba de promovare, dar un mic sfat: Nu strică și niște promovare în Coreea. După melodia lor de debut eram sigură că o s-o dea în bară cu viitoarele reveniri, dar nu a fost așa. STAN ATEEZ!

ONEUS – Valkyrie

Altă trupă nouă, trupele vechi au luat pauză în 2019. Cresc din ce în ce mai mult în inima mea și au ajuns lângă GOT7 și A.C.E. Starea mea de spirit devine mult mai bună după ce le ascult melodiile. Debut 10+, Reveniri 10+.

Red VelvetZimzalabim

Am URÂT melodia asta la început, de la haine pana la refren! Dar a doua zi am început să ascult melodia fără să realizez. Poate din motiv că e ciudată și de asta îmi place, altă explicație logică nu pot sa găsesc. „Psycho” a fost lansată prea târziu, dar tot în topul meu rămâne.

EXO – Obsession

La început am avut un moment de ”Ce e asta?’‘, dar după câteva ascultări a început să îmi placă. Refrenul provoacă dependență. SM m-a surprins cu revenirea, chiar nu mă așteptam.

EVERGLOWBon Bon Chocolat

M-am speriat când am văzut pe ce loc am pusa melodia. A fost pe primul loc, dar cu timpul am ajuns plictisită de ea. A fost un debut foarte bun, mult prea bun. Sper ca fetele să aibă o carieră lungă.

ITZY- ICY

Debutul nu a fost pe placul meu, dar prima lor revenire a fost tot ce mi-am dorit și puțin mai mult. O melodie de vară, fresh și colorată.

IU- Blueming

Nu o pot uita pe regina IU, nu îmi plac baladele, de asta nu am ales „above the time” și „LOVE POEM”. Ea are o voce încântătoare, dar nu sunt o fană a melodiilor triste. Dar „Bluening” a oferit atât de multe! De la un videoclip colorat și plin de efecte până la versuri catchy în stilul IU!

TAEYEON – Spark

Melodia asta a devenit favorită în jurul Crăciunului. Am crezut că era baladă și nu am ascultat-o. Nu judecați o carte după coperta!

Taemin – Want

Nu am cuvinte pentru a descriere melodia asta! Cântecele lui solo sunt extraordinare, stilul ăsta îl prinde de minune, e amuzant când mă gândesc  la personalitatea lui de prin show-uri (schimbare de 360°)

iKON I’m OK

Trupa iKON a început să crească în inima mea și sper sa aibă o revenire bine promovată în 2020. Trecutul este trecut, acum e o nouă pagină pentru ei. Chiar îmi place melodia, sentimentul de melancolie face totul și mai bun!

Melodii de pe albume

Nu o să spun nimic la această categorie, majoritatea puteau să fie melodii de titlu, dar nu au fost.

 1. Red Velvet – Sunny side up
 2. GOT7 – CRASH & BURN
 3. Red Velvet – Milkshake
 4. DAY6 – Wanna Go Back
 5. ITZY – CHERRY
 6. CHUNG HA – Chica
 7. GOT7 – Page
 8. ATEEZ – HALA HALA
 9. EXO – YA YA YA
 10. DAY6 – Best Part
 11. BLACKPINK – Don’t Know What To Do

Alte melodii și artiști care merită menționați:

Melodii lansate în alte limbi

Aici voi include trupe sau artiști coreeni care au lansat melodii în engleza sau japoneză. Dar o să pun și artiști care fac parte din trupe coreene, dar nu sunt coreeni.

2 gânduri despre „[Personal] Ce am ascultat în anul 2019

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s