Triumful de la Oscar îi aduce filmului ‘Parasite’ profituri uriașe!

După ce a cucerit duminică premiile Oscar,„Parasite”, comedia neagră a regizorului Bong Joon Ho,  este de așteptat să stabilească noi recorduri la casele de bilete. Distribuitorul american al filmului a decis să crească numărul de cinematografe din SUA în care se difuzează filmul.

Distribuitorul american Neon a decis să crească numărul de cinematografe care prezintă filmul la 2 000 în acest weekend. De la premiera în doar trei cinematografe, în octombrie anul trecut, în Los Angeles și New York, „Parasite” a fost prezentat deja în 1 060 de cinematografe înainte de decernarea premiilor Oscar, ceea ce a oferit un impuls și mai puternic în ciuda ratingului „R”.

Potrivit site-ului american Box Office Mojo, care urmărește biletele de film vândute, veniturile cumulate de „Parasite” în America de Nord se ridică la 35,53 milioane dolari SUA, fiind cel de-al șaselea film în limba străină cel mai de succes din toate timpurile. Însă site-ul de știri pentru divertisment Deadline prevede că acest profit va crește la 45 de milioane de dolari datorită triumfului de la premiile Oscar, ridicându-se pe locul patru.

Filmele de top într-o limbă străină din SUA cu profituri foarte mari au fost  „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (128 de milioane de dolari), un film de kung fu, urmat de comedia italiană despre lagărele de concentrare „La Vita e Bella” (57,2 milioane de dolari) și „Hero”, un alt film cu arte marțiale (53,7 milioane USD).

Interesul pentru „Parasite” crește și în Marea Britanie, unde filmul este ecranizat în 1 554 de cinematografe după ce a câștigat două premii ale Academiei Britanice la începutul acestei luni, cel mai mult pentru un film asiatic, iar acum se așteaptă ca numărul de cinematografe în care va fi disponibil să crească de patru ori!

Într-un cinema din Londra, biletele pentru film au fost epuizate marți, 11  februarie. CEO-ul lanțului de cinematografe U.K. Curzon, Philip Knatchbull, a replicat: „Sper că această extindere să satisfacă cererea fără precedent pe care am experimentat-o.” Parasite” este așteptat să aibă o creștere de  200% pe marile ecran din Regatul Unit.”

La nivel mondial „Parasite” este difuzat acum în 67 de țări și număru este în creștere. Până în prezent, încasările sale globale totalizează 165,4 milioane USD.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s