Idoli ce și-au părăsit trupele și au debutat în alte grupuri

De câte ori am auzit că un idol își părăsește trupa din „motive de sănătate”, pentru a „pleca la studii” și apoi îl vedem debutând într-un alt grup? De foarte multe! Și acest lucru se întâmplă de când e lumea și… k-pop-ul.

Și de ce, totuși, idolii își părăsesc trupele actuale pentru a o lua de la capăt și a debuta altundeva, pe lângă asta, mai și mințind? Motivele sunt nenumărate, poate fi un conflict între membru și agenție sau colegii de trupă sau poate că respectivul idol a văzut că grupul nu a obținut succes și își încearcă norocul în altă parte. Uneori, chiar agențiile își scot idolii din anumite trupe pentru a-i „debuta” în alte proiecte, fiind și asta o strategie destul de bună.

Somin din KARD

Somin are o istorie destul de lungă și dacă ne uităm din perspectivă la ea – e frumoasă și talentată – nu ne-am gândi niciodată că i-a fost dificil să răzbată în această industrie. Inițial, Somin a debutat în trupa Puretty în anul 2012, însă trupa s-a despărțit după 2 ani. În 2014, aceasta a participat la un program de supraviețuire pentru a deveni noua membră a trupei KARA, însă a încheiat show-ul pe locul doi. Ulterior, Somin a debutat în calitate de lider în trupa April în august 2015, însă a fost criticată de nenumărate ori pentru că arată prea „matură” pentru conceptul inocent și copilăresc abordat de grup, în special în comparație cu restul membrelor. Peste câteva luni, Somin anunță că pleacă din grup, dezvăluind că nu îi place conceptul acesteia și că vrea „să se axeze pe studiile ei”. Nu a trecut multă vreme de la… studiile ei, pentru că în 2016 a fost anunțat că va face parte din grupul mix KARD, în care aceasta activează până în prezent.

HyunA

Image result for hyuna 2020

Mulți o cunosc pe HyunA drept una dintre cele mai faimoase cântărețe solo și fostă membră 4minute, dar încă nu toată lumea știe că aceasta a făcut parte din legendara trupă Wonder Girls. Aceasta a debutat în februarie 2007 în Wonder Girls drept rapperul principal al grupului. Însă, în iulie 2007, la cerința părinților ei, HyunA a fost scoasă din trupă pentru că avea probleme de sănătate. Cumva, problemele de sănătate au trecut într-un an, pentru că în 2008, aceasta s-a alăturat agenției Cube Entertainment, iar în 2009 a debutat în trupa 4minute, unde a activat până în 2016.

Yuji, Dami și Haeryeong din BESTie

Image result for bestie

Trupa EXID nu a avut mereu componența pe care o știm noi. Grupul a debutat în 2012 cu membrele Yuji, Hani, Dami, Haeryeong și LE. Peste două luni, compania anunță plecarea a trei membre, susținând că Yuji și Dami au părăsit trupa pentru a se axa pe studiile lor, în timp ce Haeryeong dorea să înceapă o carieră actoricească. acestea au fost înlocuite cu Hyelin și Solji și trupa a activat în această componență până la final. Daaaaaar, peste un an, se anunță debutul trupei BESTie, cu fostele membre EXID, Uji (Yuji), Hyeyeon (Dami), Haeryeon și colega nouă, Dahye. În 2014, EXID a dat lovitura cu „Up & Down”, în timp ce BESTie s-a destrămat fără să mai audă cineva de ele…

Solji

Image result for solji

Solji a debutat inițial în 2006 în duo-ul 2NB și după o serie de albume și melodii lansate, aceasta a plecat în 2012, an în care s-a alăturat trupei EXID. Ulterior, trupa a devenit faimoasă și Solji a obținut popularitate prin apariția ei la diferite emisiuni, demonstrându-și talentul incredibil de vocalistă.

Eunbi din IZ*ONE

Image result for kwon eunbi

Eunbi a debutat în iulie 2014 sub numele de scenă Kazoo în trupa de fete Ye-A, fiind vocalista și dansatoarea principală. Totuși, în octombrie a fost anunțat că aceasta nu mai face parte din grup. Ulterior, în 2018, a fost dezvăluit că Eunbi va participa la emisiunea „Produce 48” drept stagiară de la Woollim Entertainment. Aceasta a încheiat competiția pe locul 7 și a debutat (din nou) în trupa finală IZ*ONE!

JYJ

Image result for jyj and tvxq

Probabil, unul dintre cele mai cunoscute cazuri – JYJ. Acesta este un trio format dintre foștii membri TVXQ, Jaejoong ,Yoochun și Junsu, care au părăsit SM Entertainment după o dispută cu agenția. Băieții și-au format propria companie, C-JeS Entertainment, și propriul grup – JYJ – sub care au lansat mai multe albume de succes.

Sunwoo din Boys Republic

Membrul Sunwoo al trupei Boys Republic a debutat sub numele Dabin în grupul TOUCH în 2010, care avea pe atunci o componență de cinci membri. Totuși, Dabin a părăsit grupul în 2011, după care a debutat în anul 2013 în Boys Republic, luând numele de Sunwoo. Grupul, la moment, se află într-o pauză și nu se știe dacă va mai reveni.

XING

File:XING (4th Gen).jpg

XING a fost o trupă de băieți ce a debutat în anul 2006 și din care au făcut parte mai mulți idoli pe care noi îi cunoaștem în alte grupuri, de fapt. Inițial, Kevin și Kibum (pe atunci, sub numele de scenă Marumir) au făcut parte din XING, după care au plecat și au debutat în U-KISS.

Din trupă a făcut parte și Poppin’ Dragon, care a plecat peste un an și a debutat în Beast (Highlight în prezent, iar noi îl cunoaștem drept Yong Junhyung.

De asemenea, membrii Mika, Garam, Hyunmin, Injun și Jay au plecat treptat și ei și au debutat în grupul The Boss în anul 2010.

XING a avut un total de 18 membri, dar să nu credeți că toți au promovat în același timp. Unii au plecat, alții au venit și tot așa, grupul promova pe „generații”, iar în fiecare generație aveau loc schimbări de componență. În 2009 urma să promoveze o nouă generație formată din membrii Hyunjin și Jinhwan (care au plecat și debutat în 2011 în X-5, după care în 2014 în LU:KUS aka LU4US), Wanchul și Doohwan (care au plecat și au debutat în 2010 în A-PEACE), dar care nu a mai văzut lumina zilei, în final. Sper că nu v-am făcut prea confuzi.

Chaesol, Jee Won, Ye Ah, Sunn și Belle din Cignature

Image result for cignature

Membrele din proaspăta trupă de fete de la C9 Entertainment nu sunt la primul lor „debut”. Chaesol, Jee Won, Ye Ah, Sunn și Belle au debutat în 2017 în trupa GOOD DAY, dar după un singur album, nu prea s-a mai auzit nimic de ea și apoi, în 2019 cele 5 membre au fost văzute în grupul Cignature, ce și-a făcut debutul pe 4 februarie 2020.

3YE

Dap, e vorba trupa asta ciudată care a lansat niște melodii cu un sunet puternic. Cele trei membre ale sale, Yuji, Yurim și Haeun au debutat inițial în 2017 în trupa Apple.B, care are un concept total diferit de 3YE:

N-a fost să fie cu Apple.B și cele trei membre au debutat în 3YE în anul 2019.

Cam asta a fost lista mea cu idoli ce au plecat din grupurile lor și au debutat în altele. Voi ce exemple mai cunoașteți?

2 gânduri despre „Idoli ce și-au părăsit trupele și au debutat în alte grupuri

  1. Speedy👑🎶😈

    XING mama de cand nu am mai auzit numele :)) Zilele trecute imi amintisem de Why Goodbye de la The Boss si m-am pus sa o ascult pe repeat :))
    Acum ma scuzati ma duc sa ma bag inapoi sub piatra mea unde am muzica veche si unde e inca acnul 2012:))

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s