BBC: Coreea de Nord condamnă imaginea pe care i-o construiește industria din Coreea de Sud

Coreea de Nord a emis o declarație prin intermediul site-ului lor mass-media controlat de stat Uriminzokkiri condamnând portretizările recente ale Coreei de Nord din filmele și dramele TV sud coreene.

Declarația acuză mass-media sud coreană că s-a implicat în „propagandă de război” și că și a realizat filmele „anti-Republică” și dramele TV cu „fraudă și fabricare”.

Se crede că două lansări în mod special au determinat acest răspuns. În primul rând filmul de acțiune sud-coreean „Ashfall” (lansat sub numele Paektu Mountain în Coreea de Sud), care a avut premiera în decembrie 2019, și în care au jucat Lee Byung Hun, Ha Jung Woo și Bae Suzy.

Povestea filmului se învârte în jurul erupției Muntelui Paektu și implică personaje care folosesc armele nucleare din Coreea de Nord pentru a provoca explozia muntelui. Muntele Paektu este un vulcan latent dinCoreea de Nord și China. Muntele este venerat ca un loc sacru în propaganda nord-coreeană, întrucât nord-coreenilor li se spune că acesta a fost locul de naștere al primului lider al țării,  Kim Il-Sung.

Poza de mai jos îl arată pe liderul nord coreean în timpul unei vizite la Muntele Paektu.

„Este păcat că producătorii de filme și programe produc astfel de programe insultătoare, în timp ce își distrug integritatea, demnitatea și conștiința ca artiști și sunt orbiți de a face bani”, a spus o prezentatoare nord coreeană.

Cea de-a doua lansare despre care se crede că a determinat declarația nord coreeană este drama romantică „Crash Landing on You”, cu Hyun Bin și Son Ye Jin, care s-a încheiat în februarie 2020.

Crash Landing on You a fost lansat la nivel internațional prin intermediul Netflix și a obținut cote foarte mari de audiență în Coreea de Sud, devenind a doua cel mai bine cotată dramă coreeană din istoria televiziunii prin cablu. Totodată, serialul a primit ecouri incredibile din afara țării.

Declarația emisă de Uriminzokkiri acuză autoritățile sud-coreene că „laudă și încurajează” distribuirea acestor texte „dezgustătoare anti-nord-coreene” și făcând rău astfel relațiilor nord-sud.

Declarația nord-coreenilor încheie cu un avertisment că „autoritățile sud-coreene și producătorii lor” vor plăti cu siguranță „prețul pentru comportamentul lor rău intenționat”.

 

Sursa1

Sursa 2

 

6 gânduri despre „BBC: Coreea de Nord condamnă imaginea pe care i-o construiește industria din Coreea de Sud

 1. ESTERA.E

  Crash Landing on you a avut comentari negative si din partea sud coreenilor.Dar cred ca a fost ceea mai interesanta si buna kdrama de pana acum care prezinta situatia dintre cele doua tări

  Apreciază

  Răspunde
  1. Dumi

   Si mie mi-a plăcut foarte mult serialul. Ilustrează foarte bine situația din nord si relatia dintre cele două țări. E foarte interesant, mai ales ca e cam singurul serial care a abordat tema asta si atat de bine.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 2. Lisa

  A fost un serial minunat care prezintă realitatea, însă cu siguranță nu a dorit să facă rău unei țări, până la urmă toată lumea știe ca în Coreea de Nord oamenii simplii trăiesc mai rău decât s-a prezentat în dramă

  Apreciază

  Răspunde
 3. Kaila

  😂😂😂😂😂 mor de ras
  Serialul oricum, din perspectiva mea, a oferit o imagine mult mai pozitiva Coreei de Nord.
  Viata din Coreea de Nord e mult mai rea si nu atat de buna pe cat a fost prezentata in serial. As spune ca le.a facut un serviciu :))

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
 4. ESTERA.E

  Corect un mare serviciu le-a facut.Cei din sud sau plans ca serialul a prezentat armata Nord Coreeana intr-un stil mai romantic cand de fapt nu e asa.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s