Cărți inspirate de lumea k-pop-ului

Image result for kpop novels

Ați citit vreodată o carte despre idolii k-pop? Ar fi greșit să credem că această lume este la fel de strălucitoare și de perfectă pe cum se vede din exterior. Bazate pe mărturisirile vedetelor coreene, aceste romane prezintă câteva perspective despre k-pop și despre lumea din spatele scenei.

Mai jos aveți o listă de cărți și descrierile lor, însă vă recomand să căutați și câteva recenzii dacă vreți să citiți vreunul din romane.

„I Believe in a Thing Called Love”, de Maurene Goo

Această carte amuzantă urmărește povestea lui Desi Lee, președintele elevilor, vedetă fotbal și viitoare studentă la Standford, care are planuri și vise mărețe. În cea mai mare parte a timpului, Desi este cool și încrezătoare, mai puțin atunci când vine vorba de băieți; atunci începe dezastrul. Desi nu a avut niciodată un iubit, așa că, atunci când un tip foarte atractiv apare în viața ei, aceasta caută drame coreene pentru a se ajuta. Din păcate, lucrurile nu merg întotdeauna așa cum a fost plănuit.

Cartea a apărut în limba română cu numele „Cum să nu cucerești un băiat” la editura Booklet și o puteți cumpăra de aici.

„The Beautiful Dead: A Tale of K-Pop, Ghosts, and Nine-Tailed Fox Women”, de Jun Prince

Spre deosebire de romanul de mai sus, „The Beautiful Dead” este o poveste pentru fanii paranormalului! Aceasta urmărește povestea lui Yubin, o stagiară nebunatică ce renunță la școală și semnează un contract pe termen lung pentru a debuta în grupul feminin SIITY. Cu toate acestea, Yubin nu le place pe celelalte membre și mai degrabă ar petrece timpul cu fosta sa colegă de școală, Jieun, chiar dacă ele comunică doar prin mesaje.

Cartea ia o întorsătură stranie atunci când Yubin descoperă că, de fapt, făcea schimb de mesaje cu fantoma lui Jieun, întrucât Jieun murise cu 5 ani în urmă. Dar Yubin nu este singura membră care are probleme. Fiecare fată din SIITY se confruntă cu propriile „fantome”, iar singura cale de a supraviețui este să le vâneze și să debuteze împreună, chiar dacă asta le place sau nu.

Din păcate cartea nu a fost tradusă în română.

„Crazy Rich Asians”, de Kevin Kwan

Această carte nu este inspirată tocmai din muzica k-pop, dar ar putea cu ușurință să devină subiect de dramă! Eroina poveștii, Rachel Chu, este de acord să petreacă o vară în Singapore împreună cu iubitul ei, pentru a descoperi mai târziu că acesta este un adevărat burlac de Singapore. Orice fată dorește să se căsătorească cu el, așa că acum, Rachel, care nu este celebritate, trebuie să se confrunte cu familia iubitului ei și să se descurce în această lume nebună și plină de bani. Această poveste este perfectă pentru iubitorii poveștilor în care fata săracă îl întâlnește pe prințul fermecător!

Cartea a fost tradusă în limba română cu titlul „Asiatici bogați și țicniți” la editura Polirom.

Trilogia „H3RO”, de J.S. Lee

Image result for idol thoughts j.s lee

„Trebuia să fiu managerul lor. Nu trebuia să mă îndrăgostesc de ei.

Acum șase luni am descoperit că sunt moștenitoarea ilegitimă a uneia dintre cele mai mari companii de divertisment din industria k-pop. Nu am vrut să am de-a face cu imperiul pe care aveam șansa să îl moștenesc.

Apoi am descoperit că fratele vitreg meu idiot conducea totul. Poate că nu voiam jobul, dar, la naiba, îl meritam la fel de mult ca el. Tot ce trebuie să fac ca să dovedesc asta este să fiu managerul unui grup masculin în declin, H3RO, și să îl aduc din nou la succes.

Ușor, nu-i așa?

Tae, Dante, Minhyuk, Nate, Kyun și Jun sunt la fel de talentați pe cât sunt de frumoși. Abandonați de agenția lor, și-au pierdut încrederea până și în ei înșiși. Depinde de mine să le salvez carierele și visele, făcându-le rost de o piesă care să domine topurile.

Și, cumva, un miracol mai mare ar fi să nu mă îndrăgostesc de ei…”

„Kpop Club”, de Y.R. Choi

Această carte independentă este mai ales pentru fanii care au visat să devină idoli. Krystal, care a absolvit revent liceul, este hotărâtă să debuteze. Ea trece de audiții și este selectată ca membră a unui nou grup multinațional, numit Kpop Club. Kpop Club se pregătește să exploreze industria muzicală din Coreea, în timp ce Krystal muncește din greu pentru a deveni mai puternică și pentru a debuta.

Hello, I Love You”, Katie M. Stout

Grace Wilde este o adolescentă care fuge de familia sa faimoasă la o școală din Coreea și nu vrea să aibă nicio legătură cu muzica. Însă, cu toate acestea, se îndrăgostește de Jason, un idol k-pop și se regăsește pe sine. Acum, ea știe că a fost născută pentru a scrie muzică frumoasă și descoperă frumusețea culturii coreene.

Seria „KPOP Promise”, de Love Journey

Image result for remember tonight love journey

Lyric Blair a călătorit cu avionul până în Las Vegas pentru a-și vedea trupa k-pop preferată la un concert, iar ultimul lucru pe care l-ar fi așteptat ar fi fost să aibă parte de o noapte alături de rapperul Jae-Mi. Jae-Mi a muncit din greu pentru a ajunge unde este, oferind tot ce avea mai bun industriei de divertisment. Acum a ajuns la un succes la care nici măcar nu ar fi visat și nu va lăsa pe nimeni să îi stea în cale.

„Celebrity Superhero”, de Jennie Bennett

Jennie Bennett și-a publicat singură trei romane de dragoste inspirate din universul k-pop înainte ca o editură să o lanseze cu „Celebrity Superhero”. Această poveste este despre Anna Eom, o mare fană a grupului k-pop SUPER. Fiecare membru are propria sa superputere, iar bias-ul Annei este cel ce posedă super viteza, Sungwook. Tot ceea ce își dorește Anna este să vadă noul videoclip pe care îl va lansa SUPER, dar mama ei îi întrerupe conexiunea la internet și o face să viziteze niște vechi prieteni de familie din Coreea.

Anna nu este încântată că trebuie să îl revadă pe Caleb, copilul care a hărțuit-o acum 10 ani, dar când părinții ei întâmpină musafirii, ea descoperă că în fața ei nu se află Caleb, ci Sungwook. Mai mult decât atât, își dă seama că superputerile s-ar putea să nu fie un simplu concept.

„Undercover Fan”, de Jennie Bennett

Tot Jennie Bennett a scris și „Undercover Fan”, un roman de dragoste inspirat de lumea k-pop. Povestea o urmărește pe protagonista Corrine Miller-Hayden, căpitanul echipei de majorete și o adevărată frumusețe din Texas care ar muri de rușine dacă cineva ar afla de obsesia ei pentru k-pop. Lucrurile devin interesante atunci când Corrine îl întâlnește pe bias-ul său, Minji, la o întâlnire cu fanii și îi ia din greșeală telefonul. Devine mai târziu ținta unui atac cu baloane de apă, iar Minji o salvează. Ce poate face Corrine? Cum îl poate iubi pe Minji și, în același timp, să păstreze în secret obsesia pentru el?

„Shine”, de Jessica Jung

Image result for shine jessica jung

„Shine” este o combinație între „Crazy Rich Asians” și „Gossip Girl”, scrisă chiar de un idol k-pop cunoscut, Jessica Jung, fostă membră a trupei Girls’ Generation. Eroina poveștii, Rachel Kim, de 17 ani, a fost recrutată acum șase ani de agenția DB Entertainment, una dintre cele mai mari agenții de divertisment din Coreea, cunoscută pentru lansarea unora dintre cele mai populare celebrități. Regulile păreau simple: să se antreneze 24 de ore din 24, să fie perfectă, să nu iasă la întâlniri.

Însă odată ce Rachel intră în această lume întunecată și plină de secrete, se întreabă dacă este de ajuns de puternică pentru a suporta, mai ales când începe să aibă sentimente pentru Jason Lee, un idol cunoscut de la aceeași agenție. Nu doar că este fermecător, sexy și ridicol de talentat, dar este și prima persoană care înțelege cu adevărat cât de mult își dorește ca steaua ei norocoasă să strălucească.

surse: (1), goodreads

4 gânduri despre „Cărți inspirate de lumea k-pop-ului

  1. Multe imi par povesti din alea de pe wattpad :))) dar hei, asa se nasc romanele din ziua de astazi

    PS. coperta din vers. in limba romana pt prima carte e hidoasă, in special in comparatie cu aia originala..
    Fain articol!!!! ❤

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s