Billboard: ce impact are amânarea festivalului de la Coachella pentru revenirea grupului Big Bang?

Billboard preconizează că anul 2020 va fi anul marii reveniri a grupului Big Bang. Editorul Jeff Benjamin susţine că, din surse apropiate agenţiei YG, se ştie că trupa pregăteşte muzică nouă.

În timp ce amânarea oficială a festivalului Coachella 2020 din cauza coronavirusului a fost finalul pentru toți artiștii implicați, Big Bang a părut în mod special că mizează pe festival pentru a pune în scenă o performanță importantă, iar acum planurile lor sunt aparent aruncate în aer.

Vechea trupă K-pop  se află în pauză încă din 2017, când membrii au început să se înscrie în serviciul militar obligatoriu al Coreei de Sud. Deşi în mod normal cele 18-20 de luni de serviciu nu ar trebui să afecteze cele mai multe întoarceri ale artiștilor pe scenă, Big Bang a avut un membru care a părăsit trupa (cel mai tânăr, Seungri, a plecat pe fondul investigațiilor legate de cazurile cu profil înalt „Burning Sun” care au adus acuzații penale împotriva mai multor vedete K-pop) și alți membri cu probleme legale proprii (T.O.P a fost pus sub acuzare pentru consum de marijuana, Daesung a fost cercetat cu privire la un imobil pe care îl deținea).

În ciuda afluxului de ştiri, includerea Big Bang în lista artiştilor de la Coachella 2020 a fost o  surpriză, membrii mergând pe urmele colegelor de agenţie mai tinere, BLACKPINK, cu numele lor pus pe afiș, într-un interval de timp ideal pentru ceea ce se presupunea a fi prima lor evoluţie din ultimii ani. Includerea lor pe listă a fost o mişcare de marketing inteligentă pentru Big Bang, interpreți experimentați, care au avut mai multe turnee pe arenele din America. Mişcarea respectivă ar putea pregăti inevitabilul răspuns internațional de la festival cu privire la așteptarea tot mai mare pentru revenirea lor în K-pop – și probabil că va împiedica media locală dură și cultura de a comenta care există în Coreea.

O dată cu amânarea evoluţiei de la Coachella, viitorul Big Bang a devenit brusc nesigur, în special după ce T.O.P a comentat pe reţelele de socializare că nu intenţionează să revină în industria muzicală.

Însă surse apropiate de YG Entertainment spun Billboard că Big Bang lucrează la un nou album în acest an pentru cei patru membri, eliminând astfel zvonurile că evoluţia de la Coachella ar fi fost o scenă de rămas bun pentru grup sau că muzica nouă va depinde de răspunsul de la spectacol. De asemenea, Big Bang este scos în faţă şi după vestea că toate cele patru vedete și-au resemnat contractele cu YG, marcând a treia rundă de negocieri de succes după ce trupa şi-a reînnoit contracte în 2011 și 2015.

În timp ce sursele afirmă că este prea devreme pentru a ști dacă Big Bang va cânta în luna octombrie la Coachella, toate semnele indică că în 2020 vor fi reînnoite activitățile trupei. Dar, în loc să folosească festivalul Indio, Calif., pentru performanța lor de revenire sau pentru a lansa muzică nouă, Big Bang va trebui probabil să gândească un alt mod interesant de a stârni emoția pentru lansare sau de a parcurge metodele tradiționale de lansare. Băieții ar putea lua modelul şi de la BLACKPINK – care și-a lansat EP-ul Kill This Love cu doar o săptămână înaintea festivalului – și să lanseze noua lor muzică în faţa uriașului public din octombrie.

Indiferent de traseul pe care îl iau, întoarcerea lui Big Bang ar trebui să fie bine primită în State.

Trupa a fost primul grup K-pop care a intrat în Billboard 200 în anul 2012 și, de atunci, a câștigat patru poziții nr. 1 în topul World Digital Song Sales, plasându-se doar în spatele BTS în ceea ce privește grupurile de bărbați cu cele mai multe poziţii superioare din listă.

Oricum ar fi, Billboard e sigur: Big Bang se pregăteşte de o revenire de succes!

Sursa

 

 

 

Un gând despre „Billboard: ce impact are amânarea festivalului de la Coachella pentru revenirea grupului Big Bang?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s