7 din 10 străinii care locuiesc în Coreea de Sud spun că „rasismul există” în această țară

Străinii care au reședința în Coreea de Sud declară că modul în care sunt văzuți în general de societate le afectează viețile.

O musulmancă s-a trezit că o persoană i-a smuls hijab-ul în plină stradă. La un centru local comunitar lumea a râs de un refugiat. Unei studente coreene de etnie chineză i s-a spus că vrea să obțină diploma de master doar pentru a-și găsi un soț.

Acestea sunt doar câteva dintre actele de  discriminare pe care le-au suferit rezidenții străini și cei din Coreea de Nord aici, a arătat un sondaj realizat de Comisia Națională a Drepturilor Omului din Coreea.

Conform sondajului făcut cu 310 rezidenți străini din Coreea de Sud, în perioada 22 iulie –  5 septembrie, anul trecut, 68,4 la sută dintre respondenți au declarat că au suferit discriminări rasiale în societatea sud-coreeană.

Aproximativ 56% dintre ei au declarat că au fost denigrați, aceasta fiind una din plângerile cele mai dese. Următoarea problemă  evocată e legată de intruziunile în viețile lor private (46,9 %), faptul să au fost priviți într-un mod neplăcut (43,1 %), discriminarea de la locurile de muncă (37,4 %) și refuzul unui loc de muncă (28,9 %). Aproximativ 7 la sută au spus că au fost hărțuiți sau agresați sexual.

Când au fost întrebați despre motivele care au dus la discriminare, mulți rezidenți străini au spus că s-au confruntat cu discriminare din cauza abilităților lor de a vorbi limba coreeană (62,3%), pentru că nu erau coreeni (59,7%) sau din cauza rasei lor (44,7%).

Patru din 10 respondenți au declarat că au fost discriminați în instanță, mulți alții raportând discriminări la birourile de imigrare (35,2 %), printre prieteni sau colegi (30,7 %), soți (22,8 %) sau familia soțului/soției (22,7 %).

Aproximativ jumătate dintre cei care au fost discriminați au spus că au suportat acest lucru, deși au vrut să reacționeze în acest sens (48,9 %) sau le-au spus membrilor familiei sau prietenilor despre asta (50,2 %). Aproximativ 32% au cerut ajutorul prietenilor și colegilor, iar 29% au acceptat discriminarea ca fiind ceva „natural” pentru străini.

Aproape 58% dintre cei care nu au luat măsuri au spus că nu au făcut nimic în acest sens pentru că nu credeau că lucrurile se vor schimba, în timp ce 45,3 % au spus că nu știau ce să facă.

Rasismul în societatea coreeană se bazează pe conceptul supremației din Coreea care privește cu superioritate migranții din țările mai sărace, a spus raportul, solicitând adoptarea unei legi anti-discriminare aici.

Gardianul pentru drepturile omului a subliniat, de asemenea, „percepția discriminatorie” a guvernului coreean, care a vorbit de situația străinilor care nu fac parte din planul național de asigurări de sănătate, aceștia fiind excluși din sistemul de raționalizare a măștilor din țară, pe fondul răspândirii noului coronavirus.

Dintre locuitorii străini, numai cei care plătesc în sistemul național de asigurări de sănătate pot cumpăra măști – două pe persoană pe săptămână – la oficiile poștale, farmacii și Hanaro Marts de la Nonghyup.

Conform datelor guvernamentale, aproximativ 1 milion de studenți străini și lucrători migranți nu sunt parte a programului de protecție a populației împotriva COVID-19 din Coreea de Sud.

Sursa

2 gânduri despre „7 din 10 străinii care locuiesc în Coreea de Sud spun că „rasismul există” în această țară

  1. Urat! Am auzit multi oameni plangandu-se de coreea pe acest subiect.
    Sincer coreenii se judecă dur intre ei, doar vedem ce comentari lasa la diverși idoli, cât de mult ii judeca si critica. Nu ma mir ca fac asta cu străini.
    Țară frumoasa cu o populație răutăcioasă! Rasismul există intr-adevar peste tot, n-am nimic de zis aici. Asta e lumea in care trăim, dar mai sper ca, cu timpul rasismul asta nu va mai fi asa evident.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s