Jaejoong din JYJ ar putea fi pedepsit legal de KCDC pentru farsa de 1 aprilie legată de COVID-19

UPDATE] JYJ's Jaejoong personally reveals he's been hospitalized ...

În urma criticii primite de Kim Jaejoong din JYJ, după ce a mințit pe 1 aprilie că ar fi infectat cu COVID-19, o sursă media a discutat cu un reprezentant al Centrului Coreean de Prevenire și Control al Bolilor (KCDC) cu privire la consecințele acțiunilor sale.

În data de 1 aprilie, Kim Jaejoong a anunțat prin intermediul unei postări pe Instagram că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Acesta a redactat mai târziu postarea, spunând că nu e adevărat, iar ulterior, a postat și o scrisoare în care își cere scuze și explică faptul că a intenționat doar să îi facă pe oameni să fie mai conștienți de cât de gravă e pandemia. Mai târziu, în aceeași zi, un reprezentant de la departamentul KCDC ce se ocupă cu măsurile de prevenire a virusului COVID-19, a declarat pentru Star News:

„La moment, analizăm cazul legat de Kim Jaejoong. Aici este vorba de răspândirea informațiilor false, așa că la moment, discutăm asupra pedepsei care va fi aplicată. Există posibilitatea de aplicare a unei pedepse pentru persoanele care creează dezordine, prin efectuarea diferitor apeluri false cu privire la epidemie. Cu toate astea, aici e vorba de un caz în care e implicată o vedetă ce a postat o anumită informație pe rețelele de socializare, așa că se pare că e nevoie să analizăm mai intens problema.”

În data de 1 aprilie, Kim Kang Rip, coordonatorul șef al Sediului Central pentru Prevenirea și Securitatea în caz de Dezastru, a declarat într-un briefing: „1 aprilie e Ziua Păcălelilor, tradiție ce vine din vest. Totuși, ne aflăm într-o perioadă de criză. Societatea noastră nu se află în poziția de a accepta diferite farse la telefon sau răspândirea informațiilor false.”

Start News a accentuat că în ciuda faptului că Jaejoong nu a făcut o farsă la telefon, acesta a fost criticat pentru că a creat haos în urma informației false publicate pe rețelele de socializare, fiind o vedetă cu o influență majoră. De asemenea, a fost creată și o petiție pe siteul Casei Albastre, intitulată: „Vă rugăm să pedepsiți vedeta pe nume Kim pentru gluma făcută de 1 aprilie.”

Sursa media a mai declarat că potrivit legii, dacă o persoană duce în eroare un angajat sau o instituție guvernamentală și astfel, îi împiedică în a-și face datoria, ar putea primi cinci ani de închisoare sau o amendă de 10 milioane de woni (aproximativ 8,090 de dolari).

sursă

5 gânduri despre “Jaejoong din JYJ ar putea fi pedepsit legal de KCDC pentru farsa de 1 aprilie legată de COVID-19

 1. Consider că este cea mai proastă glumă pe care poți să o faci vreodată. Nu este un subiect potrivit pentru a face o glumă, în genere bolile sau ceva care are urmări negative nu este subiect de glumă. Întreaga lume se luptă cu acest lucru ,oameni mor în fiecare oră, iar el face o glumă de 1 aprilie. Cât de pueril și oribil. 😡😡😡😡😡

  Apreciază

  • Nu a fost chiar o gluma, adica scopul a fost unul bun doar ca nu a fost prea inspirat. Dacă nu punea si minciuna cum ca e infectat ar fi fost totul ok, dar na dupa cum a zis si el in mesajul de scuze, nu sa gândit prea mult înainte sa o faca. Nu ii iau apararea neaparat dar zic sa nu exageram ca si cum ar fi facut cine stie ce. Cati oameni needucati fac glume grosolane pe treaba asta, iar pe aia nu ii mai vede nimeni…

   Apreciază

    • Nu am zis ca Jaejoong e needucat. Citeste din nou ce am scris, daca s-a inteles gresit imi pare rau. M-am referit ca sunt si oameni din astia care SPRE DEOSEBIRE de Jaejoong fac glume proaste fără să realizeze, dar Jaejoong nu e asa. Vroiam sa arat diferența. El a facut gluma aia cu un scop bun si dupa a realizat ca nu e prea potrivita si a șters-o si si-a cerut si scuze.

     Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s