10 melodii de debut care sunt considerate de coreeni hituri

Se întâmplă foarte rar ca grupurile rookie din industrie să aibă succes imediat cu melodia lor de debut, dar unele grupuri k-pop au reuşit acest lucru.

Coreeni consideră că aceste trupe de fete și băieți au cucerit rapid topurile coreene în câteva ore sau zile de la debut, iar unele trupe sunt încă populare în acest moment! Mai jos aveţi o listă cu 10 melodii de debut pe care mulți coreeni le consideră hituri. Să urmărim lista:

1. WINNER – Empty

După ce membrii grupului au participat la programul WIN: Who Is Next, alături de membrii trupei iKON, Mino, Taehyun, Jinwoo, Hoony şi Yoon au debutat oficial pe 17 august 2014 cu melodia „Empty”. Aceştia au câştigat primul trofeu la „M!Countdown” pe 21 august.

2. SHINee – Replay

Trupa masculină de la SM Entertainment a debutat cu melodia “Replay” pe 25 mai 2008 la emisiunea muzicală Inkigayo. Grupul a câştigat numeroase premii cu acest cântec printre care: “Novicele lunii” la festivalul Cyworld Digital Music Awards, “Cel mai bun grup novice” la 10th Mnet Asian Music Awards şi “Cel mai bun album al unei trupe novice” la 23rd Annual Golden Disk Awards.

3. Miss A – Bad Girl, Good Girl

Fetele de la JYP Entertainment au debutat cu hit-ul “Bad Girl, Good Girl” pe data de 1 iulie 2010, iar după 21 de zile de la lansarea melodiei, au câştigat primul trofeu la emisiunea M!Countdown – devenind cea mai rapidă trupă de fete care câştigă un trofeu la puţin timp de la debut. De asemenea, au câştigat „Melodia anului” la 2010 Mnet Asian Music Awards.

4. iKON – My Type

Trupa de băieţi au debutat pe 1 septembrie 2015 cu melodia „My Type”. Primul trofeu l-au obţinut la emisiunea Music Core pe 26 septembrie.

5. T-ARA – Lie

Trupa de fete a debutat oficial pe 29 iulie 2009 cu cântecul „Lie”. Albumul de debut Absolute First Album, s-a clasat mult timp pe locul 2 în topul Gaon.

6. BLACKPINK – Whistle

Fetele de la YG au debutat pe 8 august 2016 cu piesa „Whistle”. De asemenea, la doar 13 zile de la debut au obţinut primul trofeu, doborând recordul obţinut anterior de trupa miss A.

7. Wanna One – Energetic

Băieţii au debutat prin celebrul show Produce 101, la 7 august 2017 cu „Energetic”. Hit-ul a cucerit la scurt timp numeroase topuri coreene şi a vândut aproape un milion de albume.

8. (G)I-DLE – LATATA

Fetele au impresionat industria muzicală coreeană cu melodia lor de debut, „Latata”. Au obţinut primul premiu la emisiunea The Show, la doar 20 de zile de la debut.

9. 2NE1 – FIRE

Celebrul grup feminin a debutat pe 6 mai 2009 cu melodia „Fire”. Melodia-hit a câştigat numeroase premii în acel an şi s-a clasat mult timp în topurile coreene.

10. 2PM – 10 Out Of 10

Trupa de băieţi de la JYP Entertainment a debutat cu melodia „10 Out Of 10”. A cucerit rapid multe topuri şi a câştigat „Novicele lunii” la ceremonia Disk Bonsang Award.

Sursa: koreaboo

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s