Jung Joon Young și Choi Jong Hoon primesc sentințe mai mici la apel

În 12 mai s-a judecat apelul în cazul procesului comun al lui Jung Joon Young și Choi Jong Hoon, și al altor trei bărbați acuzați de infracțiuni sexuale.

În noiembrie 2019, Jung Joon Young, Choi Jong Hoon și alte trei persoane au fost acuzate de viol agravat. Choi Jong Hoon și „Kim” au primit pedepse de cinci ani de închisoare, iar Jung Joon Young a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare. Așa numitul „Heo” a primit o pedeapsă de opt luni, cu suspendare pentru doi ani, iar „Kwon” a primit o pedeapsă de patru ani. Atât inculpații, cât și procurorii, au făcut apel la verdict, ceea ce a dus la o nouă rundă de audieri începând cu februarie 2020.

Pe 12 mai, Înalta Curte de la Seul, condusă de judecătorul principal Yoon Jong Gu, a dat sentința pentru procesul de apel. Acesta a fost inițial programat să aibă loc pe 7 mai, dar a fost întârziat după ce avocații lui Choi Jong Hoon și Jung Joon Young au depus o cerere de a amâna data pronunțării . Choi Jong Hoon și „Kim” au ajuns la un acord cu victima după procedurile judiciare, iar Jung Joon Young se afla în negocieri pentru a ajunge la un acord cu o altă victimă, avocatul lor fiind de asemenea de acord cu întârzierea sentinței.

După pronunțarea sentinței de la apel, pedeapsa inițială  a lui Choi Jong Hoon a fost redusă de la cinci ani de închisoare la doi ani și șase luni. Pedeapsa de 6 ani a lui Jung Joon Young a fost redusă la cinci ani. De asemenea, ei vor trebui să urmeze 80 de ore de un program de tratament pentru violență sexuală și vor avea o restricție de cinci ani de a munci la unitățile care au legătură cu copii, adolescenți și persoane cu dizabilități.

Instanța a explicat: „Jung Joon Young nu a depus un acord scris cu victima. Am luat în considerare faptul că, deși inculpatul continuă să refuze acuzațiile, el este capabil să descrie situația la momentul respectiv în mare detaliu. Dar, de asemenea, el reflectă sincer asupra acțiunilor sale.”

Aceștia au continuat să declare: „Faptul că Choi Jong Hoon a ajuns la un acord cu victima a influențat foarte mult condamnarea sa. Cu toate acestea, el continuă să nege acuzațiile și îi lipsește auto-reflecția sinceră.”

„Kim” și-a redus pedeapsa de la cinci ani la patru ani. Sentințele pentru „Kwon” și „Heo” au rămas aceleași, respectiv patru ani de închisoare și opt luni de închisoare, cu suspendare de doi ani, respectiv.

 

 

Sursa

4 gânduri despre „Jung Joon Young și Choi Jong Hoon primesc sentințe mai mici la apel

  1. Pingback: Jung Joon Young depune un recurs după ce a primit o sentință mai mică în acuzațiile de viol | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s