Cele mai rele tratamente oferite de agențiile kpop și ce agenții au fost date în judecată de proprii artiști

Weekly K-Pop Music Chart 2010 – September Week 2 | Soompi

O agenție de entertainment ar trebui să ofere artiștilor săi cele mai bune tratamente și toate cele necesare pentru ca artistul să poată crește și pentru a putea aduce bani în agenție. Dar cu toate acestea, există destul de multe agenții acuzate că și-au tratat foarte prost vedetele, existând agenții unde stagiarele au fost violate sau altele unde artiștii au fost scoși din spital pentru a cânta pe scenă, chiar dacă doctorii erau împotrivă.

Open Wide Entertainment

Probabil una dintre cele mai urâte acuzații pe care le-a primit CEO-ul unei agenții din industria coreeană. Jang Seok Woo a fost arestat pentru suspiciune de abuz al stagiarelor începând din anul 2008 și până în 2012, când a fost arestat. Se crede că numărul stagiarelor abuzate este de 10, iar partea urâtă nu se termină aici. Pe lângă faptul că acesta a abuzat stagiarele, unele dintre acestea erau minore și există declarații conform cărora Jang folosea și substanțe afrodiziace, adică este posibil ca acestea să le fi drogat pentru ca acestea să fie mai cooperante. De asemenea, acesta a obligat și alți bărbați din agenție să abuzeze stagiarele, idoli sau alți stagiari ai agenției.

Winning InSight

Ruy din MR.MR a acuzat agenția că a fost lovit și abuzat verbal de către directorul executiv. Tot CEO-ul a amenințat că îi va încuia pe membrii MR.MR în dormitorul lor și le-a denigrat verbal munca. CEO-ul a admis acuzațiile, Ruy a înaintat un proces împotriva agenției, iar aceasta i-a lăsat pe membri să plece terminându-le contractele înainte de vreme și fără scandal.

Star Empire

Agenția a fost acuzată că le-a abuzat verbal pe membrele Nine Muses, iar în show-ul de dinaintea debutului, un membru din staff-ul agenției este văzut cum o lovește ușor pe una dintre membre.

De asemenea, a avut un scandal cu liderul trupei ZE:A, acesta acuzând că împărțirea profitului nu este corectă și printr-o serie de tweet-uri a acuzat agenția că nu se ocupă cum trebuie de trupele sale. Acesta a avut o cădere nervoasă, chiar ajungând aproape de o tentativă de suicid. Nu știm exact cum s-a încheiat scandalul, dar acest lucru ne face să ne întrebăm ce nu se vede defapt.

MBK Entertainment (fostă Core Contents Media)

Agenția a fost acuzată de fraudă, iar CEO-ul a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru acest lucru. În 2012, lui Eunjung din T-ara i s-au oferit 23.000 euro pentru o călătorie în Italia a trupei T-ara și a trupei Gangkiz. La o cafenea geanta în care aceasta ținea banii a fost furată făcând foarte mulți oameni să se întrebe cum de agenția a putut să ofere atât de mulți bani cash unei persoane.

Tot MBK nu a gestionat deloc cum trebuie scandalul dintre membrele T-ara și fosta membră Hwayoung, dovedindu-se ulterior că Hwayoung a făcut acuzații nefondate la adresa celorlalte membre. Agenția a ținut atunci cu Hwayoung, iar când adevărul a ieșit la suprafață și s-a divedit că celelalte membre nu aveau nici o vină, agenția nu a putut face o declarație potrivită situației.

MBK au fost acuzați că le-au dat afară pe Boram și Soyeon din T-ara și că au mințit despte motivul plecării acestora spunând că li s-au terminat contractele

TS Entertainment

În 2014, agenția a fost dată în judecată de toți cei 6 membrii ai B.A.P aducând mai multe acuze agenției. Agenția nu a plătit membrii chiar dacă făcea profit de pe urma lor și „datoriile” lor fuseseră deja plătite (toate cheltuielile cu stagiatura se scad din banii pe care o trupă îi face după debut, iar apoi după ce aceste cheltuiei sunt plătite, trupa începe să facă bani). Membrii au cerut de mai multe ori să vadă ce profit aduc în companie, dar cererile le-au fost respinse. Agenția a mai fost acuzată că le-a interzis membrilor să aibă telefoane mobile, să se vadă cu membrii famiilor sau chiar să își ia zile libere sau vacanțe chiar dacă aceștia cereau acest lucru. Din cauza oboselii, Daehyun a leșinat și a fost dus la spital, dar agenția a obligat un membru din staff să meargă la spital și să îl aducă înapoi pentru a putea cânta la un concert. În acea zi, Daehyun a cântat cu o perfuzie în mână. Tot atunci, Himchan era foarte bolnav și nu a apărut pe scenă, dar nu era nici acasă odihnindu-se, ci în spatele scenei cântându-și părțile de acolo. Membrii au mai acuzat că toate plățile către spital au trebuit făcute din proprii bani, deși agenția trebuia să se ocupe. Totodată, agenția i-a amenințat că dacă nu vor participa la show-uri sau concerte din cauză că nu se simt bine, aceștia vor fi dați în judecată pentru nerespectarea contractului. TS Ent. a negat toate aceste acuzații.

Jieun din SECRET a dat agenția în judecată, acuzând că nu a fost plătită pentru un serial în care aceasta apăruse, dar și pentru diverse activități prestate și pentru faptul că nu au fost respectate diverse clauze din contract. Jieun a câștigat. TS Ent. a negat toate aceste acuzații.

Hyosung din SECRET a fost a doua membră care a dat în judecată agenția având aceleași acuzații ca Jieun. Și aceasta a câștigat, iar agenția a trebuit să îi plătească o sumă măricică de bani. Ulterior, TS Ent. a dat-o în judecată pe Hyosung, acuzând că imaginea le-a fost lezată de aceasta. Bătălia este încă deschisă. Ghiciți de ce TS Ent. a negat toate aceste acuzații. De asemenea, a fost acuzată că Hyosung a refuzat diverse roluri în drame sau participarea la emisiuni, fâcând astfel agenția să piardă bani.

Sumin și Hayun din SONAMOO au dat agenția în judecată în 2019, acuzând că nu au primit nici un ban de la debut, și la fel ca B.A.P membrele au cerut să vadă veniturile pe care le aduc în agenție și împărțirea lor, dar aceștia le-au arătat mici fragmente. Aceasta a mai acuzat că apa și curentul din dormitor le-au fost tăiate pentru neplată și chiar au fost date afară din dormitorul în care stăteau. Agenția a negat acuzațiile și au spus că vor lua măsuri legale împotriva celor două.

Între timp. pentru revenirile SONAMOO au existat 3 MakeAStar Campaigns unde SONMOO (adică tot TS) cereau bani pentru a susține revenirea trupei. Dintre toate cele 3 comeback-uri pentru care s-au cerut bani, doar două au avut loc, deși s-a strâns și suma de bani pentru cel de al treilea.

Wooyeop și Taeseon din TRCNG au dat în judecată agenția și au cerut să se încheie contractul, acuzând că lipsa lungă a unui CEO în agenție a dus la lipsa unui management capabil. Directorul Park Sang Hyun a abuzat stagiarii minori, iar directorul de coregrafie chiar a provocat diverse răni din cauza violenței asupra lui Wooyeop. La fel ca SONAMOO, aceștia au acuzat că apa și curentul din dormitorul în care stăteau, le-au fost tăiate din cauza neplății.

În 2018, CEO-ul agenției a decedat și de atunci au existat probleme acuzate chiar și de staff-ul agenției care spun că nu și-au primit banii și că plățile acestora au fost întârziate și cu lunile.

SM Entertainment

Hangeng, fost membru al Super Junior a dat în judecată SM Entertainment în 2009, acuzând că nu a fost tratat cum trebuie de agenție și că nu a fost lăsat să facă ce dorește.

Junsu, Yoochun și Jaejoong, foști membri ai TVXQ au dat în judecată agenția în 2009, acuzând că agenția nu a respectat termenele din contract. Cei 3 au câștigat împotriva agenției, dar au avut probleme cu aparițiile la televizor din cauza blocajelor puse de agenție.

Kris Wu fost membru EXO a dat în judecată agenția în 2014, citând problemele de sănătate și probleme financiare. El a declarat ulterior că agenția nu îi oferea libertatea pe care și-o dorea și nu era lăsat să facă muzică așa cum își dorește.

Luhan fost membru EXO a acuzat că s-a rănit de mai multe ori în timp ce presta alături de grup și că sănătatea lui a avut de suferit din cauza agenției.

Tao fost membru EXO a dat agenția în judecată, acuzând că agenția nu îi oferă libertatea necesară și nu îl ajută să își îndeplinească visurile.

TOP Media

L.Joe fost membru Teen Top, a dat în judecată agenția pentru că aceasta îi promisese un debut solo care a durat mai mult decât programaseră. Aceștia au avut mai multe dispute, agenția acuzând că idolul nu și-a respectat contractul, iar idolul acuzând că agenția nu și-a făcut datoria față de acesta. Aici sunt totuși mai multe sanse să fie vina idolului și nu a agenției, dar nu se știu prea multe detalii.

DSP Entertainment

Nicole, Seungyeon și Jinyoung, foste membre KARA, au avut mai multe dispute cu agenția cerându-i acesteia transparență totală în ceea ce privește profiturile și împărțirea acestora, spunând că membrele nu au primit câți bani trebuiau și că au fost plătite mult mai puțin. Ulterior, membrele s-au împăcat cu agenția, dar trupa s-a destrămat.

A Entertainment

Alice, fostă membră Hello Venus, a debutat într-un grup format de această agenție, unde numele ei de scenă era Ora. Ea a acuzat agenția că nu a primit training suficient din partea acesteia și la un show a purtat niște haine în care îi era dificil să danseze, din cauză că erau prea provocative. De asemenea, a mai acuzat că atât ea, cât și alte cântărețe de la agenție au fost obligate să meargă la emisiuni cu un rating 19+ și că agenția îi este datoare cu 2 milioane de woni. Alice a câștigat în instanță în fața agenției.

Stardom

Block B a acuzat agenția Stardom de neplată, ba chiar a fost acuzată că a cerut bani de la membri pentru a putea să îi promoveze. Agenția a fost dată în judecată de către toți membrii Block B, dar trupa a pierdut. Cu toate acestea, CEO-ul agenției a fost găsit mort, acesta sinucigându-se, ridicând și mai mult semne de întrebare cu privire la tratamentul pe care Block B l-au primit.

Ce părere aveți? Oare aceste agenții ar mai trebui să aibă trupe sau artiști?

4 gânduri despre „Cele mai rele tratamente oferite de agențiile kpop și ce agenții au fost date în judecată de proprii artiști

  1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

    “ Lay fost membru EXO a acuzat că s-a rănit de mai multe ori în timp ce presta alături de grup și că sănătatea lui a avut de suferit din cauza agenției.”
    Who????! 😳🧐

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s