[Random Stuff] Ce definesc sud coreenii ca fiind adulter?

Adulterul a devenit legal doar recent în Coreea de Sud, după zeci de ani în care legea împotriva acestuia a fost aplicată ocazional pentru a oferi exemple. Însă mulți încă au păreri diferite în acest sens.

Definițiile adulterului diferă în lume. Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, a devenit celebru după ce a avut o aventură cu stagiara de la Casa Albă Monica Lewinsky, deoarece a susținut că nu a avut loc un act sexual complet, astfel argumentând că nu a comis adulter.

În Coreea de Sud de exemplu, unii oameni se simt înșelați dacă partenerul lor se uită la materiale pornografice, în timp ce alții sunt dispuși să treacă cu vederea relațiile de amor platonice pe care le pot avea partenerii lor.

Concubinajul și vizitele de la salonul de masaj sunt frecvente în rândul bărbaților din Asia, fără a deranja foarte mult căsătoriile de lungă durată. Deci, ce standard ar trebui să se aplice tinerii?

Un sondaj recent realizat pe un eșantion de 702 de adulți a arătat diferențe mari în percepția bărbaților și femeilor. Aproximativ 40,1 la sută dintre respondenții de sex masculin au spus că adulterul este o „relație sexuală continuă”, față de 17,1 la sută dintre femei. Pe de altă parte, 58% dintre respondenții de sex feminin au spus că și doar o întâlnire fără sex sau simpla existență a unor sentimente amoroase sunt suficiente pentru a fi considerate adulter, comparativ cu doar 35,5 la sută dintre bărbați.

În general, bărbații par să acorde mai multă importanță relațiilor fizice, iar femeile mai mult relațiilor emoționale.

Kang Jeong-wha, o femeie căsătorită de 30 de ani, a spus: „Poți spune că soțul te-a înșelat în momentul în care el sau ea s-a înscris la un club de alpinism. Poți face alpinism singur, dar să te alături unui club pentru a face asta arată că ești mai interesat de întâlnirea cu membrii sexului opus „

Și Nam Myeong-soo, un bărbat căsătorit de aproape 40 de ani, a spus: „Hai să spunem că soția mea merge cu mașina la lucru în centrul orașului cu un coleg de sex masculin. Statul împreună cu un alt bărbat într-un spațiu închis ca mașina timp de cinci zile pe săptămână, singuri, este adulter “.

Psihoterapeuta Esther Perel spune în cartea sa „Starea relațiilor: regândirea infidelității”, că adulterul este în esență o încălcare a unui contract între două persoane. De exemplu, dacă un soț și o soție au convenit tacit, înainte de căsătorie, faptul că întâlnirea cu persoane de sex opus pe cont propriu este un nu, atunci acest lucru rupe acest contract.

Cu alte cuvinte, adulterul este determinat nu de regulile sociale, ci de înțelegerea la care ajung două persoane și dacă ceea ce fac nu respectă partenerul.

Sursa

5 gânduri despre “[Random Stuff] Ce definesc sud coreenii ca fiind adulter?

 1. „Poți spune că soțul te-a înșelat în momentul în care el sau ea s-a înscris la un club de alpinism. Poți face alpinism singur, dar să te alături unui club pentru a face asta arată că ești mai interesat de întâlnirea cu membrii sexului opus „……………………..What?

  „Hai să spunem că soția mea merge cu mașina la lucru în centrul orașului cu un coleg de sex masculin. Statul împreună cu un alt bărbat într-un spațiu închis ca mașina timp de cinci zile pe săptămână, singuri, este adulter “……………….Again whaaat?

  Apreciază

  • Same…mi se pare prea de tot. Nu as accepta niciodata sa continui sa fiu cu cineva care m-ar insela, stiind ca eu nu as insela persoana respectiva. Nu zic ca nu are voie sa vorbeasca cu persoane de sex opus. Pentru mine, pentru a considera adulter, minimul pe care ar trebui sa il faca cel cu care sunt intr-o relatie e sa sarute/pipaie o persoana de sex opus.

   Apreciază

   • Daa….adica daca incepi sa vorbesti cu persoana respectiva intr-una si despre alte subiecte cu tente sexuale ok…atunci deja incepe inselatul….dar nu poti sa zici ca daca sta cu o persoana de sex opus in masina gata e deja adulter😑Si asta vine de la natiunea cu cluburi de masaje, o gramada de localuri de striptease si care nu poate sa vada in seriale un sarut mai pasional ca gata e prea sexy. Nu ii mai inteleg.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s