Big Hit Entertainment lansează o declarație cu privire la scandalul lui Suga din BTS

Big Hit Entertainment Releases Statement About Suga’s Mixtape Sampling Controversy

În data de 31 mai, Big Hit Entertainment a venit cu o declarație cu privire la pasajul controversat folosit de Suga din BTS (Agust D) în melodia „What Do You Think?”.

Respectiva secvență face parte dintr-un discurs din 1977 făcut de Jim Jones, liderul american al unui cult, responsabil de sinuciderea în masă într-o localitate retrasă cunoscută drept „Jonestown”.

Declarația oferită de Big Hit Entertainment sună în felul următor:

Bună ziua. Suntem Big Hit Entertainment. Aceasta este declarația noastră oficială cu privire la mixtape-ul lui Suga din BTS.

Secvența vocală de la începutul piesei „What Do You Think?” de pe mixtape a fost selectată de către producătorul ce a lucrat la melodie fără vreo anumită intenție, acesta neștiind despre identitatea vorbitorului și a folosit secvența pentru atmosfera generală a piesei.

După ce a fost selectată secvența respectivă, compania a urmat procedura internă și a analizat conținutul acesteia. Cu toate astea, am comis o eroare atât în procesul de selecție, cât și de analizare, din moment ce nu am observat că e un conținut nepotrivit pentru a fi inclus într-o piesă.

Big Hit Entertainment folosește mai multe procese pentru analizarea conținutului divers ce vizează o audiență globală ce ar putea avea potențiale probleme sociale, culturale și istorice. Cu toate astea, realitatea este că există limite în înțelegerea și reacționarea la fiecare situație. În acest caz, nu am putut să depistăm problema din timp și am distribuit o melodie în care prezintă o lipsă de conștientizare a unor probleme importante de ordin istoric și social. Vrem să ne cerem scuze tuturor care s-au simțit incomod din cauza acestui lucru.

Big HIt Entertainment a șters secvența în cauză și a lansat o versiune nouă.

De asemenea, și artistul se simte jenat și responsabil de o problemă pe care nu a anticipat-o.

Big Hit Entertainment va folosi acest incident drept o lecție pentru a-și desfășura procesul de producere mai detaliat.

sursă

3 gânduri despre „Big Hit Entertainment lansează o declarație cu privire la scandalul lui Suga din BTS

  1. Dumi

   Nu e vorba de lăsat artiștii sa vorbeasca…BigHit e compania lui deci era normal ca ei să de-a o declarație oficiala. Dacă Suga are si el de zis ceva poate sa scrie si el, dar compania e prima care trebuie să intervină.

   Apreciază

   Răspunde
 1. Pingback: Suga și Big Hit Entertainment chiar nu știau de Jim Jones – Dispatch face o investigație aprofundată | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s