[CCC] Big Hit își cere scuze pentru controversa lui Suga din BTS cu Jim Jones

Internauții coreeni reacționează la controversa lui Suga din BTS, după ce a inclus în una dintre piesele sale o secvență a discursului lui Jim Jones.

Comentarii: Sports World via Nate

1. [+2,406, -261] În sfârșit a ajuns și presa la subiectul ăsta. De fapt, chiar e un scandal destul de mare acum. A fost nechibzuit din partea lui să includă secvența. Nu fi precum știi tu cine care se ascunde după agenția sa. Admite-ți greșeala și cere-ți scuze.

2. [+1,882, -236] ㅋㅋㅋ După cum vedeți, pe Pann, oricine îndrăznește să îi critice pe cei din BTS, va fi înjurat și agresat ㅋㅋㅋ

3. [+1,753, -202] Of… a mers prea departe de data asta

4. [+369, -20] De ce sud-coreenii îl apără, când oamenii de culoare susțin că i-a deranjat secvența aia?

5. [+329, -92] Nu numai asta, dar a mai spus o chestie controversată când a susținut că „datorită coronavirusului, a putut să-și termine mixtape-ul” și „e un noroc adus de coronavirus”.

6. [+268, -13] Am văzut un documentar despre Jim Jones și tot incidentul ăla a fost înfricoșător… Dacă Suga va veni cu o clarificare, sper că va fi una pe care o vor înțelege toți.

7. [+263, -3] Tot ce trebuie să facă Suga e să explice de ce a adăugat secvența aia cu Jim Jones. Trebuie să explice de ce a fost inclusă. Momentele istorice de acest gen pot provoca durere altor oameni… și sunt sigur că și sud-coreenii știu asta foarte bine… așa că avem nevoie de un răspuns rapid.

8. [+240, -34]Pfff… după ce se purta ca un artist, că ar fi diferit… e doar un lăudăros de fapt.

9. [+236, -15] Așa cum sud-coreenii sunt sensibili la problemele coreeano-japoneze, trebuie să știi că alte grupuri sunt sensibili și ei la diferite chestii. BTS nu va mai rezista mult dacă se va băga în astfel de controverse.

10. [+235, -26] Cred că suferă de un caz sever de boală de vedetă. Cineva trebuie să-i bage mințile în cap.

Articol: Reprezentanții Big Hit, „Ne cerem scuze pentru inconveniețe, a fost greșit din partea lui Suga să folosească vorbele unui lider de cult.” 

Comentarii: Newsen via Nate

1. [+1,395, -423] Să vorbim despre toată manipularea în presă care susținea că e un geniu, iar acum vedem că albumul a fost produs de un compozitor profesionist

2. [+1,201, -203] Da, cel mai bine e să-ți ceri scuze repede

3. [+961 -329] Cel puțin a admis asta și și-a cerut scuze rapid. Sunt sigură că și el e supărat că secvența a fost folosită fără ca el să știe.

4. [+242, -30]  Am observat că membrii BTS nu și-au cerut scuze niciodată ei însuși pentru un scandal, se ascund mereu după Big Hitㅋㅋ fac probleme și apoi se ascund sub fusta mamei precum niște copii ㅋ

5. [+234, -25] Nici măcar studenții nu fac proiecte cu informații aruncate la întâmplare… cum poți să incluzi la nimereală o secvență audio doar pentru că ți s-a părut că se potrivește cu stilul piesei tale, fără măcar să te obosești să verifici sursa vocii? Așa se poartă un idol de top?

6. [+221, -24] Nu a spus chiar el asta când ne-a prezentat albumul? Că a lucrat mult la el și că e foarte mândru? Atunci de ce Big Hit își cere scuze pentru el? Dacă se crede un artist, ar trebui să-și ceară scuze el însuși. Nu pot să dai vina astfel pe un alt producător. Nu înseamnă că ești un ipocrit și că tot ce ai spus nu e adevărat?

7. [+194, -18] Înțeleg că a fost o greșeală, dar nu pricep cum de nici măcar nu verifici un audio ce a fost inclus în propria ta melodie

8. [+192, -18] Deci chiar susține că nu știa care e sursa secvenței audio pe care a inclus-o în propria piesă? ㅋㅋㅋ

9. [+165, -20] Nu avea nicio problemă deschizând o sticlă de whiskey când își prezenta albumul, purtându-se de parcă e nu știu ce artist de talie mondială, așa că de ce se ascunde acum când a dat de bucluc? Își face singur muzica, nu? Ar trebui să fie el persoana care își cere scuze și clarifică tot.

10. [+157, -17] A luat secvența audio și a făcut un sample din ea și nu știa?

11. [+150, -17] Lucrurile bune se întâmplă datorită mie, lucrurile rele din vina altcuiva. Sunt sigur că s-a bucurat de atenția pe care i-a adus-o albumul sub numele lui, dar acum că e într-o controversă, brusc, e munca altcuiva ㅋㅋㅋ Se exprimă în versurile sale de parcă ar fi nu știu ce geniu, dar cred că nu știe nici măcar bazele.

12. [+134, -15] Deci membrii BTS nu și-au cerut niciodată scuze ei însuși? Încă o dată, Big Hit o face în locul lor.

13. [+127, -23] BTS probabil ajunge la data expirării, așa că se tot bagă în belele acum

14. [+109, -8] Susținea că și-a produs albumul, dar acum spune că acea parte a fost aleasă de alt producător???

15. [+109, -18] Nu a spus el că l-a produs singur? Acum e vorba de alt producător? Ce e asta?

16. [+98, -8] Atunci ce e cu audio-ul lui Jim Jones înclus în documentarul BTS de acum un an? Chiar crezi că suntem niște proști, nu?

sursă

18 gânduri despre “[CCC] Big Hit își cere scuze pentru controversa lui Suga din BTS cu Jim Jones

  • Jim Jones a fost un lider de cult american care a omorat peste 900 de de oameni in 1978. Ce e inclus in piesa e un discurs de-al lui chiar inainte de incident.

   Apreciază

   • As mai adauga ca ce a declarant Big Hit = 0. Sa declari ca verifici toate materialele care le folosesti si ca ti-a scapat e total neprofesionist pentru o companie care se vrea listata la bursa.

    Apreciază

 1. Încă un exemplu cât sunt unii de încuiați la minte . Când au ținut discurs la ONU toți erau fericiți, acum un simplu incident , depsre care încă nu este nimic sigur și clar , gata toți zic că sunt ignoranți și nu știu ce.
  Eu aleg să îl cred pe SUGA și gata , eu sunt sigură că are o explicație chiar bună pentru acest lucru, dar vede cum se comportă așa zișii „fani și desigur haterii că preferă să nu mai zică nimic ,ca oricum ori așa ori așa îl vor critică.
  Bine că alții sunt sfinți.
  BTS are atâtea realizări și acolo nimeni nu prea comenta înafara de fani să zică ce bravo sunt sau ceva , dar la un articol de genul acesta sau la articolul cu V sau Jungkook , toți sar la fuga.
  UNELE persoane de site chiar sunt penibile dacă fac acest lucru m-ai bine fiecare ne-am vedea de preferați noștri și gata.

  Apreciază

  • Nu conteaza cine ar fi folosit pasajul. Daca e el sau alt idol sau altii din alte tari. Specimene de genul Jones nu ar trebui promovate si mentionate in nici un fel, mai ales in muzica. Gandeste-te ca cei care asculta BTS sunt de toate varstele, inclusiv sub 14 ani. Cum crezi ca s-ar simti un parinte al unuia din cei care au murit atunci daca un nepot ar asculta piesa.
   Poate are o explicatie buna dar nu e lasat sa o spuna. In schimb BH vine cu aberatii de genul producatorul e de vina (printre care e trecut si el), s-a folosit pentru ca se incadra in atmosfera piesei etc. E penibil sa spui ca ai verifcat tot si pe urma ne cerem scuze dar s-a intamplat sa ne scape ceva.

   Apreciază

   • Noi oricum vedem doar ce ni se spune , nu știm ce se află în spatele scenei. Nu știm ce discuții are el cu compania și cum s-a ajuns anume la acest lucru.
    Totuși acest lucru nu este motiv să uităm toate lucrurile minunate pe care ei le-au făcut pentru fani ,pentru Coreea de Sud și pentru alți oameni.

    Apreciază

  • Faci o multime de lucruri bune , iar pe acelea lumea le ignoră ca și când nici nu le-ai facut. Faci o greșeală și te țin minte pe viata, sunt in stare să îți dea și în cap, arunca cu hate in tine etc. Se comporta de parca a comis nu știu ce crima. Uite unde erau perfectiunile pământului, care le stiu pe toate, niciodată nu gresesc, sunt MEREU informate ș.a.m.d
   Si da, Suga e un artist de talie mondială. El și trupa umplu stadioane uriașe.

   Apreciază

   • BTS mereu au fost laudati pentru tot succesul si muzica lor. Cand te bagi in belea esti criticat. Nimeni nu e o exceptie. Poti sa umpli milioane de stadioane, nu este o scuza pentru a fi ignorant si nici pentru a fi un fan de doua ori mai ignorant sau eu nu vad multi Army care sa zica „da, a gresit”, ci numai „NiMeNi Nu E pErFeCt” sau ”da X tOt a FaCuT aStA”. Hai sa ne amintim ca tot BTS a facut o sesiune foto la un memorial pt Holocaust. Numai fanii o sa-i laude pentru asta. Oamenii normali condamna astfel de actiuni negandite.

    Apreciază

 2. Este normal ca fanii lui sa-l apere, personal, nici eu nu cred ca Suga a facut asta cu intentii urate, dar acesti fani ar trebui sa si inteleaga de ce sunt unii oameni ofensati/dezgustati de folosirea acestui om intr-o piesa, Jim Jones a fost atat de oribil incat nu ar trebui folosit in niciun fel de context, despre asta e vorba aici.

  Apreciază

 3. Oh cati oameni oribili au existat in lumea asta! Nu stiu de ce dar tind sa cred, fara ai lua apararea ca, chiar a fost vorba de o eroare sau acea parte a fost folosita cu total o alta intentie. Suga este un tip destept si stie ca imaginea BTS si bineinteles a lui e creata in jurul „Love myself, love yourself” asa ca nu cred ca ar face ceva cu buna stiinta care sa-i cauzeze imaginii chiar daca in sinea lui ar fi cel mai josnic om, daca toti haterii ar gandi un pic si-ar da seama de asta.
  Si stiu ca toti ne dorim ca idolii sa se apere singuri, dar consider ca este mai bine cum procedeaza Big Hig, mereu au facut asa si toate scandalurile s-au stins de la sine pentru ca lumea uita si trece la un alt subiect de tip cancan. Iar uneori idolii, am vazut cazuri, dupa ce si-au cerut scuze au fost criticati de 10ori mai mult. Exemplu cazul recent cu cei ce au iesit la restaurant, Big Hit a dat o declaratie au discutat putin haterii pe acolo, dar cei ce si-au cerut scuze in scris au fost criticati in continuare ca se asemanau scrisorile etc. Vorba lui RM: Haters gon’ hate, Players gon’ play.😁🙃

  Apreciază

   • Sincer, eu despre acest Jim Jones nu stiam si chiar m-am documentat destul despre lideri care au provocat masacre. Dar acum am cautat si eu ca tot omul pe google si ce am gasit despre el pe langa sinuciderea aceea in grup care a fost ca o forma de protest si pe langa faptul ca era un tip destept dar diliu, tipul lupta pentru integrarea negrilor, promovand egalitatea rasiala (indiferent de cum facea asta, dar o facea), scopul lui era acela de a crea o comunitate în care toți sunt bineveniți, indiferent de unde provin si a adoptat copii de origine coreean-americană, afro-americană și nativ-americană. Asa ca de unde acuzatia de rasism, mai ales cea adusa lui Suga? Daca aveti alte informatii as citi cu interes, dar eu doar atat am gasit.

    Apreciază

    • emmmm, vorbim despre un lider de cult, toata integrarea si integritatea lui e o spalare de creier pentru a controla cat mai multi oameni. Acestia si-a creat propria comunitate si a izolat-o intr-un oras creat de el, pentru a o manipula dupa bunul plac. Sinuciderea in masă nu a fost o formă de protest. S-a intamplat în aceeasi zi în care tipul a omorât niște jurnaliști veniți în oraș si alte persoane care voiau să plece din sectă, adica stia ca vor fi consecinte si a ales să fugă într-un astfel de mod.

     Ce tine de acuzatia cu privire la rasism, nu am vazut prea multe despre asta, mi se pare o inventie

     Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s