[Top 5] Cele mai urmărite videoclipuri k-pop de la artiştii solo din perioada 2010-2020

gif, kpop, and mv image taeyeon wht | Taeyeon, Gif, Animation

An după an, videoclipurile coreene au început să acumuleze foarte multe vizionări pe mare platformă de muzică – Youtube, doborând recorduri şi recorduri. Dacă până în anul 2018, artiştii solo din YG dominau Youtube-ul, lucrurile se schimb puţin câte puţin începând cu 2019. Dar, să vedem în continuare cum arată lista top 5 celor mai urmărite video-uri k-pop de la soliști din perioada anilor 2010-2020.

2010

După cum putem observa în clasamentul de mai jos, cele mai vizionate clipuri k-pop de la artiştii solo vin de la:

5) T.O.P – Turn It Up

În 2010, T.O.P a fost cel de-al 4-lea membru din Big bang care a debutat oficial solo cu videoclipul acestui cântec, după Daesung şi Taeyang în anul 2008 şi G-Dragon în 2009. Melodia a adunat 26 de milioane de urmăriri pe Youtube.

4) Hyuna – Change

Deşi clipul oficial a fost urcat pe Youtube în anul 2013, HyunA a debutat cu această piesă în 2010. Melodia are 38 de milioane de vizionări.

3) PSY – Right Now

În 2010, starul se alăturase agenţiei YG Entertainment, iar cu această ocazie, PSY revine pe 21 octombrie cu melodia „Right Now”. Piesa are pe Youtube 46 de milioane de vizionări.

2) DARA – KISS

Melodia de debut de la Sandara Park a fost lansată pe 6 septembrie, iar în videoclip apare şi actorul Lee Min Ho. Clipul a adunat până acum 47 de milioane de vizualizări.

1) Taeyang – I Need A Girl

Membrul Big Bang conduce lista cu versiunea dance a melodiei „I Need A Girl”, pe care a lansat-o pe 10 iulie, în care apare şi Dara. Clipul a strâns peste 64 de milioane de urmăriri pe Youtube.

2011

În acest an, foarte mulţi artişti au lansat melodii solo, iar cele mai urmărite clipuri sunt:

5) Tablo – Tomorrow

Artistul lansează un nou clip pe 1 noiembrie în colaborare cu Taeyang din Big Bang şi a reuşit să adune 16 milioane de vizionări.

4) Park Bom – Don’t Cry

După ce debutul acesteia a fost un mare succes, solista revine cu muzică nouă pe 20 aprilie. Clipul a adunat peste 18 milioane de urmăriri.

3) IU – You & I

Artista solo a lansat această piesă, care este foarte cunoscută în Coreea de Sud, la sfârşitul anului 2011. Piesa are 30 de milioane de vizionări.

2) IU – Good Day

Piesa a fost lansată la începutul anului 2011 şi a adunat până în acest moment – 42 de milioane de vizionări pe Youtube.

1) Hyuna – Bubble Pop!

Hyuna revine cu un mare succes în 2011! Şi nu e de mirare faptul că este considerat un hit, deoarece melodia are pe Youtube 145 milioane de vizionări – fiind cel mai urmărit clip din acest an!

2012

În 2012, artiştii de la YG domină topul. Dar să vedem care sunt cele mai vizionate clipuri:

5) Ailee – I Will Show

După ce debutul ei cu „Heaven” a fost un mare succes, artista solo se întoarce cu această melodie în octombrie, care în scurt timp devine un mare hit al anului. De asemenea, este şi cel mai urmărit mv de la Ailee, având 77 de milioane de urmăriri.

4) G-Dragon – That XX

Artistul solo din Big Bang dezvăluie clipul pentru piesa „That XX” în august, care a adunat până acum 84 de milioane de vizionări pe Youtube.

3) Hyuna – Ice Cream

Fosta membră 4Minute scoate un nou hit pe scena muzicii k-pop, care adună 110 de milioane. În clip, apare şi PSY.

2) PSY & Hyuna – Oppa Gangnam Style

PSY decide să scoată o variantă a marelui hit din 2012 cu Hyuna în august. Clipul a adunat 764 de milioane de vizionări şi 2,4 milioane de aprecieri.

1) PSY – Gangnam Style

Starul k-pop scoate acestă melodiei pe 15 iulie, iar la scurt timp adună un număr impresionant de vizionări. În prezent, mv-ul are 3,6 miliarde de vizionări şi 18 milioane de aprecieri. „Gangnam Style” este cel mai vizionat, dar şi cel mai apreciat clip k-pop de până acum.

2013

Să urmărim lista celor mai urmărite videoclipuri de la soliștii din 2013:

5) Henry – TRAP

Henry, fostul membru a sub-grupului Super Junior-M, are un debut incendiar cu „Trap” în colaborare cu Taemin din SHINee şi Kyuhyun din Super Junior. Melodia are pe Youtube 81 de milioane de vizionări.

4) G-Dragon – Who You?

GD lansează acest clip fanilor şi adună până acum 115 de milioane de urmăriri.

3) Taeyang – Ringa Linga

După doi ani de pauză, artistul din Big Bang lansează single-ul „Ringa Linga”, în care apar membrii WINNER şi colegul său, GD. Clipul are 118 de milioane de vizionări şi un milion de aprecieri.

2) GD – Crooked

„Crooked” este melodia principală a primului album complet „COUP D’ETAT” şi a fost lansată pe 5 septembrie. Videoclipul melodiei a adunat 182 de milioane pe Youtube.

1) PSY – Gentleman

PSY nu se lasă nici în acest an şi revine cu un nou hit! „Gentleman” a adunat pe Youtube 1,3 miliarde de urmăriri şi 6 milioane de aprecieri.

2014

Ce cântăreți din k-pop au lansat cele mai urmărite clipuri în acest an?

5) Ailee – Don’t Touch Me

Ailee revine cu o nouă melodie de succes în septembrie şi adună cu acest clip 29 de milioane de vizionări pe Youtube.

4) Park Hyo Shin – Wild Flower

Solistul a revenit cu această piesă pe 2 aprilie şi a strâns 36 de milioane de vizionări pe Youtube. De asemenea, piesa s-a bucurat de mare succes şi pe plan naţional, cucerit majoritatea topurilor muzicale.

3) Hyuna – Red

Cântecul a fost lansat în vara anului 2014 şi a adunat 85 de milioane de vizualizări pe Youtube.

2) Taeyang – Eyes Nose Lips

Hitul anului de la Taeyang a strâns 175 de milioane de vizionări şi peste un milion de aprecieri. De asemenea, la ceremonia de premiere „MAMA” din 2014, „Eyes, Nose, Lips” a luat premiul – „Melodia Anului”, devenind cel de-a 4-lea artist solo din k-pop ce reuşeşte să ia un Daesang la o ceremonie de premiere.

1) PSY – Hangover

Starul loveşte din nou! Lansează melodia „Hangover” în colaborare cu Snoop Dogg în 2014 şi strânge 341 de milioane de vizionări pe Youtube – devenind în acest mod cel mai urmărit clip din acest an.

2015

Care sunt cele mai urmărite mv-uri din 2015? Să vedem mai jos:

5) PSY – Napal Baji

Ce? Credeaţi că scapaţi de mine în 2015? Artistul solo dezvăluie videoclipul melodiei „Napal Baji” în noiembrie şi adună 68 de milioane de urmăriri.

4) IU – Twenty three

Pe acest loc, o avem pe IU cu piesa „Twenty three”. Solista a revenit pe 22 octombrie şi a reuşit să strângă 83 de milioane de vizualizări pe Youtube.

3) Hyuna – Roll Deep

„Roll Deep” este cel de-al treilea clip de la artistă care trece de 100 de milioane de vizionări, fiind lansat în vara anului 2016. Melodie este în colaborare cu Ilhoon din BTOB.

2) Taeyeon – I

Taeyeon este prima membră SNSD ce debutează solo în 2015 cu piesa „I”. Clipul este cel mai urmărit de la idolul feminin şi are pe Youtube 196 de milioane de vizionări şi 1,8 milioane de aprecieri.

1) PSY – Daddy

PSY nu se lasă nici în acest an! Artistul lansează pe 30 noiembrie piesa „Daddy” în colaborare cu CL, reuşind să strângă 498 de milioane de urmăriri şi aproape patru milioane de aprecieri.

2016

În acest an, membrul din celebrul grup de la Big Hit Entertainment e în fruntea clasamentului!

5) J-Hope – Boys Meets Evil

„Boys Meets Evil” de la J-Hope din BTS este intro-ul albumului „WINGS” din 2016. Clipul a adunat până acum 58 de milioane de vizionări.

4) Taeyeon – 11:11

După ce a avut un mare succes cu debutul ei, membra SNSD se întoarce cu o nouă melodie hit ce a adunat pe marea platformă de muzică 59 de milioane de urmăriri.

3) Taeyeon – Why

„Why” este melodia principală a celui de-al doilea mini-album din carieră şi a strâns 65 de milioane de vizionări.

2) Lee Hi – Breathe

„Breathe” s-a bucurat de un mare succes în acest an şi s-a dezvăluit că a fost scrisă de Jonghyun din SHINee. Clipul are la moment 68 de milioane de vizualizări.

1) Agust D – Agust D

Suga din BTS, sub numele de Agust D, debutează solo cu primul mixtape din carieră, în frunte cu melodia „Agust D”. MV-ul are 97 de milioane de vizionări şi aproape 4 milioane de aprecieri pe Youtube.

2017

Să vedem ce artişti solo au reuşit să intre în top 5 cele mai vizionate clipuri din 2017:

5) G-Dragon – Untitled, 2014

În acest an, membrul Big Bang revine cu mini-albumul „Kwon Ji Yong”, alături de videoclipul melodiei principale „Untitled, 2014”. Melodia a strâns până acum 110 de milioane de vizionări.

4) Sunmi – Gashina

Fosta membră din Wonder Girls, se întoarce pe scena muzicii k-pop cu „Gashina”, piesă produsă de Teddy şi care se bucură de un mare succes. Clipul are peste 127 de milioane de vizionări.

3) Jimin – Serendipity

„Serendipity” de la Jimin din BTS este intro-ul mini-albumul „Love Yourself: HER” din 2017. Clipul a adunat 134 de milioane de vizionări şi aproape 4 milioane de aprecieri pe marea platformă de muzică.

2) IU – Palette

Artista a revenit pe 21 aprilie cu melodia „Palette” în colaborare cu G-Dragon din Big Bang şi reuşit să adune 140 de milioane de urmăriri.

1) PSY – New Face

Cumva aţi uitat de mine? Îmi fac iar prezenţa cu „New Face”. Acest cântec a fost dezvăluit pe 10 mai, iar în clip apare Naeun din Apink. MV-ul are 208 de milioane de vizionări pe Youtube.

2018

Iată cele mai vizionate clipuri de la artiştii solo din 2018:

5) Chungha – Roller Coaster

Chungha are o nouă revenire magnifică cu această piesă, care a adunat 62 de milioane de vizionări.

4) J-Hope – Daydream

J-Hope din BTS lansează primul mixtape din carieră, alături de videoclipul melodiei „Daydream”. Acesta a strâns 116 milioane de vizionări şi aproape cinci milioane de aprecieri pe Youtube.

3) V – Singularity

„Singularity” este melodia de intro a albumului „Love Yourself: Tear” din anul 2018. Clipul a adunat până acum 137 de milioane de urmăriri.

2) IU – BBIBBI

Artista solo impresionează din nou în acest an cu noua sa melodie, care s-a bucurat de un mare succes. MV-ul are 151 de milioane de urmăriri pe Youtube.

1) Jennie – SOLO

Jennie din BLACKPINK e prima membră care debutează solo cu această piesă. Pe Youtube, videoclipul melodiei a reuşit să ajungă la 463 de milioane de vizualizări şi peste 7 milioane de aprecieri. De asemenea, membra BLACKPINK deţine cu „SOLO” cel mai vizionat clip al unei artistei solo feminine din k-pop.

2019

Ce clipuri avem în acest an?

5) RM – Persona

„Persona” de la RM din BTS este melodia intro a materialului discografic lansat anul trecut – „Map of the Soul: Persona” şi a reuşit să strângă 63 de milioane de urmăriri.

4) Chungha – Gotta GO

Fosta membră I.O.I revine cu un nou hit. Clipul are la moment 64 de milioane de vizionări.

3) Hwasa – TWIT

Membră din MAMAMOO debutează pe plan solo cu melodia „TWIT”, care a făcut furori anul trecut. Piesa a adunat 65 de milioane de urmăriri pe marea platformă muzicală.

2) Somi – Birthday

Artista a debutat solo pe 13 iunie şi a adunat cu acest cântec pe Youtube – 75 de milioane de vizionări.

1) J-Hope – Chicken Noodle Soup

Membrul BTS lansează în septembrie în colaborare cu Becky G, piesa „Chicken Noodle Soup”. Acest single este cel mai urmărit clip k-pop din acest an, ajungând la 163 de milioane de vizionări.

2020

Având în vedere că am ajuns doar în luna iunie, situaţia nu este bătută în cuie, iar multe se pot schimba până la final. Dar, la moment cele mai vizionate mv-uri de la artiştii solo sunt:

5) Zico – Any Song

„Any Song” este considerat de către coreeni un hit şi a fost lansată la începutul anului. Zico a strâns cu această melodie 49 de milioane de vizionări pe Youtube – devenind şi cel mai vizionat clip de la acesta.

4) IU – Eight 

IU se întoarce şi în acest an, colaborând cu Suga! „Eight” a fost dezvăluită luna trecută şi a strâns până la moment 54 de milioane de urmăriri.

3) J-Hope – Ego 

„Ego” face parte de pe albumul lansat de BTS în acest an şi a apărut pe 2 februarie. Melodia a strâns 58 de milioane de vizionări.

2) AGUST D – Daechwita 

Acesta lansează pe 22 mai, cel de-al doilea mixtape numit „D-2, alături de videoclipul pentru melodia principală „Daechwita”. Cântecul are 66 de milioane de urmăriri pe Youtube.

1) Suga – Shadow

Se pare că până la moment, membrii BTS domină topul. Pe primul loc îl găsim pe Suga cu melodia intro a celui mai recent album lansat în acest an. Clipul are 74 de milioane de vizionări şi peste 5 milioane de aprecieri.

Ce părere aveţi?

Un gând despre „[Top 5] Cele mai urmărite videoclipuri k-pop de la artiştii solo din perioada 2010-2020

  1. Speedy👑🎶😈

    Ma uitam si ma uitam si nu intelegeam de ce nu sunt alte clipuri cu mult mai multe vizualizari in top =)) Iar creierul meu abia trezit din somn s-a prins greu ca e vorba de artisti solo.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s