Agențiile interzic idolilor să vorbească despre mișcarea #BlackLivesMatter, BM din KARD recunoaște acest lucru

Se pare că subiectul în legătură cu mișcarea „#BlackLivesMatter”, care constă în lupta împotriva discriminării rasiale, este unul interzis pentru abordare de către idolii k-pop, cel puțin asta susține BM din KARD.

Recent, artistul de la agenția DSP Media a avut o apariție live prin intermediul aplicației V LIVE de la Naver. În timpul show-ului său, BM a început să vorbească despre mișcarea „#BlackLivesMatter” și să explice motivul pentru care idolii din Coreea de Sud nu-și exprimă susținerea pe rețele de socializare, deși, în mod normal, ar trebui să o facă, sau, cei care au făcut-o deja, sunt nevoiți să-și șteargă postările.

Ei bine, se pare că totul pornește de la agențiile de divertisment și interdicțiile pe care le impun idolilor. Potrivit membrului KARD, cele mai multe dintre agenții cer idolilor să evite acest subiect cât mai mult posibil: „Mulți dintre idoli nu au voie să vorbească despre asta. Nu sunt deloc surprins. Deși există și idoli care nu au idee despre existența acestei mișcări. Să țineți minte un lucru: dacă cineva vorbește deschis despre acest subiect, așa cum fac eu acum, atunci agenția îi permite să facă asta”.

De menționat e faptul că rețelele de socializare fac parte din imaginea artistului și sunt strict controlate de companii. Se pare că agențiile interzic idolilor să nu vorbească despre mișcarea „#BlackLivesMatter”, doar din cauza ca aceștia să nu-și exprime gândurile într-un mod incorect, astfel încât imaginea lor să fie afectată. Prin urmare, această așa zisă „interzicere” reprezintă de fapt o măsură de protecție.

Cu toate acestea, BTS și-a exprimat susținerea împotriva discriminării rasiale, trupa postând un mesaj prin intermediul contului său oficial de Twitter. Mai multe detalii găsiți în acest articol.

sursa: deerzone

14 gânduri despre “Agențiile interzic idolilor să vorbească despre mișcarea #BlackLivesMatter, BM din KARD recunoaște acest lucru

  • exact, nu inteleg cum poti sa te exprimi incorect cand vorbim de drepturi umane aici? de abuz si rasism, doi plus 2 fac 4 in orice clipa. Nu se asteapta nimeni la postari activiste ce rezolva problema rasismului, dar ai o platforma, foloseste-o. Ai milioane de urmaritori, un simplu post cu un link catre donatii sau informatii ar face o diferenta.

   Apreciază

 1. Si mai sunt unii care zic ca va parasi trupa X daca nu va vorbi despre MBL. Doar pentru ca nu vorbeste, nu inseamna ca nu sustine sau ca ii rasist.
  „din cauza ca aceștia să nu-și exprime gândurile într-un mod incorect” Inteleg asta si au dreptate, dar ar trebui sa ii lase sa distribuie macar niste postari de sustinere. Sau sa verifice ce au scris si apoi sa posteze. Sunt solutii.

  Apreciază

 2. Coreenii sunt rasisti, nici nu am dubii la cum modifica pozele idolilor, cat mai alb sa fie ca nici nu ii mai recunoști uneori, dar iubesc cultura lor. Am văzut un reportaj cu o persoană de culoare în Coreea și povestea prin ce trece zilnic …oribil. Oamenii ăștia au adus ,,coolnesul” în lume și trebuie luptat pentru ei, mor oameni nevinovati acolo zilnic pt ca nu ii pasa nimănui… trist:( Postate ceva Ateez și Monsta X pe tw 👍🏻susținând BLM

  Apreciază

 3. Totul depinde de politica pe care o are fiecare agentie si de clauzele contractuale ale fiecarui artist.
  Asa este peste tot in lume , nu numai in SK.
  BTS …este….BTS. Ei tot timpul au avut libertate in exprimarea propriilor idei. Daca ceva merita spus , nu se vor eschiva in a spune.Si aici intervine BH , o companie care se pare ca stie cum sa-si creasca artistii.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s