Coreenii dezbat dacă un grup k-pop fără membrii coreeni se mai poate numi k-pop!

Ce părere aveți: un grup k-pop mai poate fi considerat formație k-pop dacă în componența sa nu există niciun membru din Coreea?

Am văzut destul de mulți idoli k-pop care nu sunt coreeni până în prezent, dar numai în ultimele timpuri au apărut grupuri care nu au integral nici măcar un membru coreean.

Internauții coreeni de pe comunități online populare au vorbit recent încă o dată despre cei din EXP EDITION.

Grupul a fost format prin „I’m Making A Boy Band”, un proiect la care au lucrat Bora Kim, Karin Kuroda și Samantha Shao. EXP EDITION și-a făcut debutul oficial în anul 2017, cu single-ul lor „Feel Like This”.

Grupul este format din membrii: Frankie DaPonte, Hunter Kohl, Šime Košta și Koki Tomlinson. Băieții au un fond internațional destul de divers, Frankie este portughez, dar s-a născut de fapt la Bristol, Rhode Island, trăind totodată și în New York. Hunter este, de asemenea, din New York, în timp ce Šime este din Croația. Koki este pe jumătate japonez, jumătate german și s-a născut în Hong Kong.

Dar, în ciuda formației colorate și diverse, nu există coreeni în compoziție. Acest lucru a determinat o mulțime de fani k-pop să dezbată dacă EXP EDITION poate fi considerat într-adevăr un grup k-pop sau nu.

Mai jos aveți și părerile câtorva fani k-pop coreeni:

„Dacă cântă în coreeană și sunt activi în Coreea de Sud, atunci sunt k-pop. Dar dacă cântă într-o altă limbă și activează într-o altă țară, atunci nu este deloc k-pop. Cred că e dificil să-i percepem a fi trupă k-pop. Fie că sunt negri, albi, latini, nu-mi pasă, atât timp cât cântă în coreeană”

”Cred că ar fi bine ca în muzica k-pop să fie incluși și membrii străini, pentru a ‘mări piscina'”

„Dacă e vorbită limba coreeană, atunci poate (fi k-pop). Dar dacă este doar în engleză, nu știu dacă aș cataloga-o ca fiind k-pop”

„Chiar dacă nu există coreeni, nu ar fi considerat k-pop dacă piesele sunt cântate în coreeană ???”

„Dacă cântă în coreeană, atunci cred că este k-pop”.

Jurnalistul, analist și profesionist în industria k-pop, Jeff Benjamin, a declarat odată despre ei: „Muzica K-pop în sine este mai puțin definită de sunete – practic fiecare melodie are parte de vocal, rap, dans și fuzionează diferite genuri în ea – dar, este definită în principiu de elemente precum sistemul de antrenament intens la care sunt supuși stagiarii, producția video strălucitoare, programele de varietate, show-urile muzicale la care idolii și artiștii interpretează, unele emisiuni fiind non-muzicale”. 

 „EXP EDITION poate recrea sunetul, aspectul și vibrația acțiunilor k-pop, dar nu poate recrea transpirația și munca pe care au depus-o idolii pentru a deveni o ”stea k-pop” și asta cred că face trupele non-coreene să-și piardă abilitatea de a fi numit grup k-pop”. 

Voi ce părere aveți?

Sursa

6 gânduri despre “Coreenii dezbat dacă un grup k-pop fără membrii coreeni se mai poate numi k-pop!

 1. Am vazut ca tot au aparut grupuri de genul si chiar ma gandeam si eu… Eu una zic ca esti idol kpop daca te pregatesti in Coreea ca stagiar si esti si activ cat de cat acolo, consider ca asta este princiala trasatura a unui idol kpop, munceste mult pana debuteaza. De ex. Kachi a avut multe scandaluri, dar asta este principalul motiv pentru care oamenii le-au criticat, se vede ca membrele nu s-au pregatit cum trebuie. Nu mai zic de colegul lor de companie, Oli London, omul ala chiar isi spune idol kpop cand e praf din toate punctele de vedere, m-a iritat foarte mult cand a si postat un dance practice cu el „dansand,” pai idolii muncesc mult pentru un video de genul…

  Apreciază

 2. Consider că k-pop-ul reprezintă Coreea, dar daca nici un membru nu e coreean cum poti reprezenta o țară de care nu aparții. K-pop-ul nu e doar muzica, tine si de cultură, modul de formare, limba…doar pentru ca imiți asta nu cred ca poti sa zici ca e acelasi lucru. Macar de ar fi asiatici, dar asa fara a avea nici o tangență cu ei nu cred ca poti deveni ceva la fel. Si de asemenea si ce a spus Jeff Benjamin este foarte adevarat.
  Dacă o luam asa, toți putem să filmam un videoclip în stilul lor, sa cântăm si noi ca ei…asta înseamnă că toți putem fi idoli k-pop?….dar nu cred ca merge asa. K-pop-ul e mai mult de atat.
  De asemenea nu poti sa zici ca k-pop-ul e doar un gen muzical. Genuri muzicale sunt pop, rock, r&b…. K-pop-ul e muzica coreeana, nu e doar un gen ci dimpotrivă cuprinde mai multe genuri

  Apreciat de 1 persoană

  • Exact același lucru cred și eu , parcă mi-ai citit gândurile. 😊😊😊😊
   Pentru că da , kpop nu este doar să cânți în coreeană este mult mai mult decât atât, este ceva ce este și va fi specific Coreei, nu tuturor , fiecare țară are un stil aparte , iar kpop-up aparține Coreei și gata.

   Apreciat de 2 persoane

  • Cum poti sa spui ca k-pop cuprinde mai multe genuri cand e clar ca k-pop=Korean pop. Adica doar POP COREEAN. nu poti sa spui ca ceea ce canta dok2 sau Crush e kpop. Nu, never. Acel ‘k’ doar vrea sa ne arate tara de provenienta a popului cântat, cum e si j-pop sau c-pop.

   Apreciază

   • Probabil nu stii nimic despre muzica sau genuri muzicale. Imi zici mie ca toate cântecele de la artiștii k-pop sunt pop? Atunci te înșeli amarnic. Ia BTS sau orice alta trupă care o cunosti si sa vezi ca melodiile lor nu sunt numai pop (unele sunt chiar un alt gen). Chiar sunt multe melodii in care e amestecat pop cu r&b sau hip hop si asa mai departe, dar toată lumea tot k-pop il considera. De ce? Pentru ca k-pop-ul nu e doar un gen – pop coreean si atat, ci contine mai multe genuri. Si ca sa iti dau un exemplu concret, multe din cântecele lui Baekhyun sunt r&b, dar tot k-pop este 😊🤷‍♀️

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s