Seungri va fi judecat pentru opt infracțiuni comise în scandalul Burning Sun

Potrivit unui raport din partea publicației News1, fostul membru Big Bang, Seungri, implicat într-un scandal de prostituție, gambling și altele, va fi dus la Comandamentul Operațiunilor la Sol din Yongin, provincia Gyeonggi.

În luna ianuarie, procurori l-au trimis pe Seungri în proces fără detenție, cu toate acestea, data primului proces urmează să fie fixată, din cauza schimbărilor cu privire la înrolarea sa în armată.

Potrivit unui oficial din Armata Coreeană, pe 5 iulie, cazul a fost trimis către Departamentului Acordului Penal al Curții Centrale din Seul. Seungri s-a înrolat în armată pe 9 martie, iar după 5 săptămâni de training militar, acesta a fost trimis către unitatea în care va activa.

Potrivit celui de al 26-lea Departament Criminal al Curții Centrae din Seul, a trimis procesul către Curtea Militară Generală pe 15 mai. Cu toate acestea, Curtea Militară Generală nu s-a ocupat direct de acest caz și l-a transferat înapoi către Comandamentul Operațiunilor la Sol, pe 23 iunie.

Motivul exact pentru acest transfer nu este cunoscut, dar se crede că a fost luată în considerare gravitatea faptelor. Transferul pare că este menit să ducă discuțiile la un nivel mai înalt și să fie abordate într-o manieră mai aprofundată.

Seungri este acuzat de următoarele ilegalități:

  • Încălcarea legii privind pedeapsa agravată etc., a crimelor economice
  • Încălcarea legii privind normele de salubrizare a alimentelor
  • Încălcarea legii speciale privind pedepsirea infracțiunilor de violență sexuală
  • Filmarea, folosirea camerelor
  • Încălcarea legii privind pedeapsa agravată a comerțului sexual
  • Încălcarea legii valutare

Data procesului nu a fost încă stabilită.

Seungri a fost pus sub acuzare pentru participarea la jocuri de noroc în Las Vegas și alte țări în mai multe ocazii, pentru aproximativ trei ani jumătate, începând cu decembrie 2013. El a fost de asemenea, inculpat pentru că nu a raportat în avans, împrumutul în dolari al banilor pe care îi folosea la jocurile de noroc (încălcarea legii valutare. Împrumuta dolari de la bănci, dar nu declara acest lscuru).

Yoo In Seok, fostul CEO al Yuri Holdings care deținea „Monkey Museum” alături de Seungri, a admis acuzațiile de organizare a prostituției și delapidării, la prima ședință care a avut loc la Tribunalul din Districtul Central din Seul, pe 15 mai. Domnișoara Choi, o angajată a companiei, a admis și ea că a fost implicată în scandalul sexual.

Internauții sunt de părere că  Seungri ar trebui pedepsit și că ar trebui să primească pedeapsa cu închisoarea cu executare.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s