Companiile coreene ar trebui să se oprească din a face aceste 5 lucruri!

Companiile k-pop pot fi destul de dubioase, deoarece multe dintre ele sunt cunoscute pentru faptul că nu își tratează corespunzător artiștii, în unele cazuri chiar maltratându-i. De-a lungul anilor, mai mulți idoli au vorbit despre cât de rău sunt tratați de agențiile lor. Iată câteva „tendințe” întâlnite în multe companii k-pop care ar trebui să înceteze chiar acum! 

1. Abuzul propriilor artiști

Mulți artiști k-pop au început să vorbească deschis despre abuzul cu care s-au confruntat în agenție. Fie că este vorba de suprasolicitare, fie că nu au fost plătiți corespunzător, acest abuz este des întâlnit. 

Unii idoli au fost nevoiți să se confrunte cu abuzurile fizice de către personalul lor, până în punctul în care au fost nevoiți să facă față rănilor și traumelor cauzate.

Multe companii coreene își forțează idolii să slăbească foarte tare, să arate într-un anumit fel și să reziste la programe supra încărcate. Acest lucru a făcut ca mulți idoli să leșine de la epuizare.

2. Lipsa protecției adecvate

Unul dintre cele mai grave lucruri cu care au de-a face idolii k-pop sunt fanii sasaeng. Deși mulți ar presupune că agențiile fac tot posibilul să-și protejeze artiștii de acest tip de fani, nu este întotodeauna cazul. 

Un bun exemplu este trupa EXO care se confruntă de aproape un deceniu cu fanii sasaeng și nu s-a schimbat mare lucru de-a lungul anilor. Mulți fani EXO-L au criticat dur SM Entertainment pentru că nu și-au protejat artiștii de-a lungul anilor.

3. Tratarea diferit a anumitor membrii ai grupului

Unii idoli nu sunt tratați la fel de bine ca alți colegi de-ai lor de la companie, ceea ce este destul de supărator pentru majoritatea fanilor. Cel mai întâlnit exemplu este neacordarea aproximativ egală de versuri, sau altfel spus: atunci când un anumit membru primește doar câteva versuri. Acest lucru este foarte frustrant pentru fanii acelui idol, deoarece ei consideră că propria agenție ”îi taie aripile” acestuia.

4. Ignorarea artiștilor lor, dar și a fanilor

Companiile k-pop pot fi destul de reticente față de fani, deoarece au existat multe cazuri în care, aparent, au ignorat cererile lor. Acestea sunt, de asemenea, și cunoscute pentru ignorarea propriilor artiști.

De exemplu, CLC este un grup care a fost ignorat de multe ori de compania lor, Cube Entertainment. Cube nu este singura agenție în cauză. Majoritatea companiilor ”uită” mai des de cel puțin o trupă, două sau chiar de unii artiști solo.

5. Punerea idolilor să-și schimbe culorile de păr foarte des

Acest aspect, desigur, poate depinde de idol și stiliști, însă conceptul de idol k-pop mereu vopsit în culori diferite la fiecare revenire sau eveniment major, duce la dăunarea gravă a podoabei capilare. 

În timp ce acest lucru poate fi plăcut vizual, decolorarea și vopsirea constantă pot provoca unele daune severe. Wonyoung din IZ*ONE, care are o vârstă fragedă, 15 ani, a determinat unii fani să se îngrijoreze, deoarece a apărut la aeroport cu semne de cădere drastică a părului.

Să nu mai vorbim de faptul că majoritatea idolilor feminini trebuie să se tundă extrem de scurt din cauza părului ars sau deteriorat. 

Ce părere aveți? Ce alte aspecte ar trebui oprite din cadrul companiilor coreene?

Sursa

2 gânduri despre „Companiile coreene ar trebui să se oprească din a face aceste 5 lucruri!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s