[Interviu] Wonho, ex MONSTA X, scrie un nou sfârșit cu “Losing You”. “De acum, povestea mea începe din nou.”

Teen Vogue a realizat un interviu în care Wonho vorbește despre cariera solo, părăsirea MONSTA X, fani și muzica pe care vrea să o facă.

Cu aproape exact trei ani în urmă, la Paris, l-am întâlnit pentru prima dată pe Wonho (pe numele său real Lee Hoseok) și pe ceilalți șase membri ai grupului K-pop MONSTA X. Era mai puțin musculos decât acum – cu părul închis, politicos și, într-o contrabalansare completă a încrederii sale debordante de pe scenă, uimitor de timid. Pentru a sparge  gheața, le-am adus un cadou: o geantă mare de cumpărături plină cu junkfood și ramen. Wonho a deschis-o și, în mod clar încântat de conținutul său, s-a luminat ca un pom de Crăciun. Mai târziu, această expresie a reapărut pe măsură ce conversația s-a dus înspre compunerea cântecelor grupului, la care Wonho a contribuit în mod regulat începând cu 2017. Scria constant la vremea respectivă, spunea el, aproape în fiecare zi, în ciuda oboselii de a fi în turneu. Iar când vorbea despre opera sa, chipul lui Wonho strălucea.

De-a lungul anilor, se pare că ceea ce face ca Wonho să fie cu adevărat fericit nu s-a schimbat. Adoră antrenamentele, mâncarea, să creeze muzică și îi adoră pe fanii săi. Cu toate acestea, toate celelalte din viața sa s-au schimbat ca un seism. Pe 31 octombrie 2019, Wonho și-a anunțat plecarea din MONSTA X în urma acuzațiilor din partea unui fost prieten că îi datora o sumă considerabilă de bani. În același timp, un ziar din Seul a raportat că a folosit în trecut marijuana și, separat de această afirmație, a dezvăluit că a fost condamnat cu probațiune fiind minor.

Monbebe (fandomul MONSTA X) s-au simțit pierduți, dar s-au reunit la nivel mondial pentru a protesta la plecarea lui Wonho, apelând agenția sa, Starship Entertainment, pentru a-l readuce în grup. În lunile următoare, au refuzat să dea înapoi, folosind rețelele de socializare și chiar plătind panouri digitale scumpe pentru a menține presiunea. Între timp, la Seul, cercetările poliției au continuat; pe 14 martie, Wonho a fost eliberat de toate acuzațiile. Deși a fost un motiv pentru a sărbători, a fost, de asemenea, un postscriptum întunecat pentru o carieră care s-a bucurat în trecut hituri și repere globale care au fost curmate brusc.

Puțini idoli au revenit din cauza unor asemenea acuzații, chiar și atunci când ele nu au fost intemeiate. De cele mai multe ori, ei aleg o cale diferită, găsind adesea audiențe ca YouTuberii sau alegând pur și simplu să dispară din viața publică. Cu toate acestea, Wonho, care a semnat la începutul lunii aprilie cu agenția Highline Entertainment (o filială a Starship Entertainment) poate fi primul care schimbă modul în care sunt primiți idolii după ce a experimentat un „scandal”.

După ceea ce părea o pauză nesfârșită, un văl activitate pentru cântăreț a apărut la începutul lunii august. Un nou logo – curat, simplu și ascuțit – și o cafenea pentru fani pe platforma socială, V Live. Un nume fandom: 위니 (WENEE, pronunțat wi-nee, prescurtare pentru We Are New Ending). Și în urmă cu mai puțin de o săptămână, anunțul unui mini-album, Love Synonym (# 1): Right for Me, ce va fi lansat pe 4 septembrie, precedat de single-ul de astăzi, „Losing You”.

Dominată de sunetul de pian, melodia în limba engleză „Losing You”, la fel ca multe dintre compozițiile anterioare ale lui Wonho, conține o ușurință chiar și în timp ce își trece degetele în jurul corzilor instrumentale. Este o melodie de dragoste în cadrul unei melodii de dragoste – un mesaj direct și fervent pentru fandomul său imprimat într-un context universal. „Mi-a plăcut piesa de când am auzit-o prima dată”, spune Wonho pentru Teen Vogue. „Este o melodie de apreciere pentru fanii mei. Îi iubesc atât de mult, îmi dau puterea de a continua și de a crea muzică. ”

În timp ce se pregătea pentru lansarea „Losing You”, Wonho a vorbit cu Teen Vogue despre noul său material, fanii săi și așteptările sale pentru viitor.

TV: Să vorbim despre noul tău single – de cât timp lucrezi la asta și ce te-a determinat să-l lansezi în engleză?

Wonho: Am lucrat la ea de mult timp și am înregistrat-o de mai multe ori pentru că am vrut să vă arăt niște muzică grozavă. Aceasta este prima melodie pe care am primit-o în timp ce îmi pregăteam albumul solo. A fost o colaborare grozavă și am lucrat la ea cu producători și scriitori din SUA și Marea Britanie Muzica pare a fi un limbaj universal care ne leagă pe toți, chiar dacă nu vorbim aceeași limbă și nu ne cunoaștem bine, dar am făcut „Losing You” în engleză pentru că era foarte important pentru mine să le arăt fanilor cum mă simt.

TV: Ce ai dori să le spui fanilor tăi în acest moment?

W: Voi returna dragostea și sprijinul lor arătând culoarea mea unică muzicală. Sper că timpul pe care îl vom petrece împreună va fi minunat și plin de bucurie!

TV: Versurile „Pentru că să mă pierd eu este mai bine decât să vă pierd pe voi” într-adevăr rezonează, având în vedere timpul petrecut în pauză. Ai simțit că s-ar putea să fii pierdut sau să te pierzi? Cum faci față unei asemenea situații?

W: Deși aceste momente nu au fost ușor de înfruntat și de îndurat, a fost un moment care m-a determinat să mă gândesc mult și care mi-a permis să mă dezvolt și să cresc – asta a fost foarte important și prețios pentru mine. M-am gândit la fanii care mă așteaptă și mă susțin. Uneori îmi petreceam zilele alături de familie și prieteni. De asemenea, am petrecut timp singur în studioul meu și am lucrat la muzică.

TV: Sincer, îmi pot imagina doar cât de dificil trebuie să fi fost nu numai pentru tine, ci și pentru membrii MONSTA X când ai anunțat că pleci …

W: Au fost momente în care a fost greu, dar cred că acum suntem capabili să ne susținem reciproc. Am devenit mai maturi după ce am trecut prin asta și, deși nu mai suntem împreună ca echipă, cred că suntem susținători puternici unii pentru alții.

TV: În timpul pauzei te-ai gândit la un viitor în care nu exista „Wonho, artistul”, ci să-ți trăiești viitorul ca Lee Hoseok?

W: Sunt o singură persoană. Wonho artistul și Hoseok, sunt tot eu. Încerc să fiu la fel peste tot. Muzica este chemarea mea și nu pot vedea un viitor fără ea. În timpul pauzei, m-am gândit mult și am învățat multe lucrând. Cred că am găsit o nouă versiune a mea pe care nu am recunoscut-o. Mă simt puțin mai matur și parcă am mai multe de spus lumii. „Wonho” anterior a fost și el Wonho, iar actualul „Wonho” este tot  Wonho. Încă sunt eu, așa cum mă cunosc fanii mei.

TV: Ai îndurat multe de anul trecut – ce ai descoperit în acest timp? De exemplu, te consideri mai înțelept sau mai rezistent? Sau poate mai puțin încrezător sau îngrijorat de intențiile oamenilor?

W: „Că vreau să le dau fericirea, mai degrabă decât să îi rănesc pe cei care mă susțin și au încredere în mine. Și eu trebuie să fiu mai puternic și mai complet.” La asta mă gândesc. Nu cred că există ceva în lume care să poată exprima acest lucru. De acum, povestea mea începe din nou și aș dori să vă mulțumesc și sper să vă placă muzica mea.

TV: Când ai semnat cu Highline, cum s-au schimbat viața și perspectivele tale.?

W: Aș spune că este un nou început. Sunt încântat să văd oamenii care mă susțin de multă vreme. De asemenea, voi răplăti dragostea pe care am primit-o cu melodiile și spectacolele mele – am fost foarte implicat în noul album și există și propria mea piesă pe care am creat-o pentru asta. M-am gândit că ar putea fi cel mai bun și cel mai semnificativ cadou pentru fani să revin cu muzica mea. Abia aștept să vă arăt!

TV: Acum că ești solo, ești responsabil pentru toate elementele  artistice, de la muzică la interviuri. Ce părere ai despre asta?

W: Pe de o parte simt multă responsabilitate și presiune, dar îmi oferă și posibilitatea de a mă exprima într-un mod nou. Aștept cu nerăbdare viitorul în care să pot construi povestea pe care vreau să o povestesc și să îmi arăt propria culoare. După ce am avut ceva timp să mă uit înapoi la mine, am aflat mai multe despre mine, știind la ce mă pricep și ce vreau să îmbunătățesc.

TV: Nu mulți idoli au a doua șanse să înceapă din nou. Te-a făcut acest lucru îngrijorat de debutul solo?

W: Nu pot să mint că nu am avut nicio grijă să fac totul de unul singur de acum încolo. Totuși, am ajuns să apreciez că am oameni care sunt în jurul meu și mă susțin. Deci nu îmi fac griji acum. Voi prețui oportunitatea recent oferită și voi încerca să mă concentrez pentru a deveni Wonho care arată întotdeauna doar lucruri bune. Sunt sincer încântat să mă întorc la fanii mei care sunt familia mea și cel mai important lucru pentru mine.

TV: Ce obiective noi ți-ai stabilit? Și ce fel de artist solo te vezi de acum, și în viitor? Fanii vor mai putea să îl vadă pe dansatorul-Wonho și sexy-Wonho?

W: Este un început cu totul nou ca Wonho! Voi fi pe scenă, dar voi arăta, de asemenea, cu siguranță o varietate de conținut care le va plăcea fanilor mei și mă pot conecta cu ei în toată lumea. Întotdeauna am vrut asta, dar acum o simt și mai mult. Vor vedea toate părțile, deschise și reale. Și, da, voi dansa și voi încerca să fiu și sexy și drăguț!

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s