Tricoul lui Joy stârnește controverse în Coreea de Sud

Red Velvet Joy The ReVe Festival Day 2 4K Wallpaper #3.581

Membra grupului Red Velvet Joy a postat pe Instagram o serie de imagini de la evenimentul în care ea împreună cu Seulgi au fost alese ambasadoare pentru ziua „Blue Sky For All” (Un cer albastru pentru toți) care se sărbătorește pe 7 septembrie.

„Blue Sky For All”   este o manifestație anti-poluare care promovează aerul curat în Coreea de Sud.

Problema însă a apărut când un internaut sud-coreean a remarcat că pe tricoul purtat de Joy scria următoare frază: „Toți ar trebui să fim feministi. Mai departe, acesta a postat fotografiile pe o comunitate online împreună cu o poză cu tricoul marca Dior și un mesaj în care susține că „Joy este egoistă” deoarece asta ar afecta imaginea grupului.

În prezent, opiniile sunt împărțite iar în timp ce unii declara că „Joy este egoistă din moment ce știe că acel tricou este controversat, ea a ales să îl poarte deși afectează imaginea grupului.„, alții îi iau apărarea și susțin: „Ce e greșit cu acest tricou? Probabil l-a purtat deoarece e sponsorizat.

În Coreea de Sud, majoritatea persoanelor au o părere proastă față de feminism, femeile fiind portretizate că fiind încăpătanate și dificile. Prin urmare, celebritățile care se asociază cu feminismul sunt considerate și ele la fel ca percepția generală despre feministe, fapt ce le poate afecta cariera.

Sursa

5 gânduri despre „Tricoul lui Joy stârnește controverse în Coreea de Sud

  1. Neko-chan

    Cam pot spune de ce sunt urâtă feministele. Imi amintesc de protestele din coreea făcute de feministe care cereau ca avortul sa fie legalizat.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s