Grupuri k-pop care au fost plagiate de către alti artiști

De la melodii la albume, fiecare artist k-pop lucrează neobosit pentru a ieși în evidență în lumea divertismentului cu apariții unice și de calitate.

Unul din multele lucruri pe care fanii nu le agreează este plagiatul. Aici aveți o listă cu câteva grupuri ale căror muncă a fost copiată de către alți artiști.

1. BTS

Fiind cel mai popular grup k-pop, nu este o surpriză să fie fost plagiat de mai multe ori de către alții. Recent, cântăreața-compozitoarea de 20 de ani numită Lyta a fost acuzată că a copiat videoclipul melodiei „Boy With Luv” în realizarea videoclipului ei pentru „Hold Me Down”.

boywith
lyta2
lyta

În trecut, coperta pentru „HOPE WORLD” a lui J-Hope a fost plagiatată de câteva ori, inclusiv de Tissue pentru „Tissue’s World”.

tumblr_9080febc27135d3b18e1d65e0beb2153_95907df3_1280
Hope_World_COVER
ETrPR_rXsAAWI3T

Un alt caz de plagiarism s-a întâmplat atunci când cântărețul italian Seiell a lansat melodia „Scenne Nennè”, care sună aproape identic cu „Fake love”. Presa japoneză a dezvăluit că artistul nu știa de BTS înainte.

2. GOT7

Ca și BTS, trupa GOT7 a fost plagiată de către Lyta pentru „Hold me down”. Conform fanilor, similaritățile dintre videoclipul ei și cel al melodiei „Just Right” sunt atât de vizibile încât e imposibil să fie o coincidență.

Unele părți din această melodie se potrivesc perfect cu cele din melodia băieților.

3. SHINee

G-EGG, un grup j-pop cu componență japonezo-coreeană, a primit reacții negative luna aceasta din cauza asemănărilor dintre melodia „I Don’t Care” și „Our Page” de la SHINee.

La fel ca SHINee, membrii G-EGG stăteau pe o platformă înconjurați de becuri în timp ce purtau costume în culori pastelate în timp ce culorile luminoase se schimbă pe parcursul videoclipului.

Fanii Shawol au considerat că asemănările videoclipurilor sunt mult prea apropiate pentru a fi un caz de necunoștiință și au solicitat ca agenția trupei, SM Entertainment, să ia măsuri.

4. IZ*ONE

Anul acesta internauții au acuzat grupul de fete vietnamez SGO48 că a plagiat pozele teaser din 2019.

Ca și cele din IZ*ONE, fetele din SGO48 au purtat haine în culori pastelate într-un fundal plin de flori. Fanii au argumentat faptul că stilul, pozele, paleta de culori și conceptul sunt fară îndoială asemănătoare cu cele pentru albumul „Bloom*Iz” al trupei formate în urma concursului „Produce 48„.

5. NCT 127, ASTRO, și Stray Kids

Grupul indonezian C’BOYS a fost aspru criticat când a lansat cântecul „o.D (Overdose)„. Fanii au arătat că începutul copiază „Cherry Bomb” de la NCT 127, versurile „My Pace” de la Stray Kids, iar refrenul sună exact ca „All Night” de la ASTRO.

În plus, outro-ul melodiei „o.D” sună exact ca „Fake love” de la BTS.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s