Un fost agent de recrutări explică procesul de recrutare de pe stradă

Recrutarea de pe stradă a fost întotdeauna un mister pentru fanii k-pop. Cum sunt aceștia aleși pentru calitățile vizuale și apoi se transformă în idoli super talentați?

Din fericire, Izzi, model, fan k-pop și YouTuber s-a întâlnit recent cu un fost membru al audițiilor de la SM Entertainment care a explicat exact ceea ce se întâmplă cu cei care sunt în această situație.

Poate că nu știați, dar multe staruri de la această agenție au fost recrutați în acest mod de pe străzile din Seul, dar nu numai. Câteva exemple sunt Seohyun (Girls’ Generation), Jaemin (NCT Dream), Chanyeol (EXO).

Care sunt șansele ca ei să fie la fel de talentați pe cât sunt de atractivi? Ei bine, mulți fani nu știu că este, de fapt, un întreg proces de audiție privată pentru acești norocoși.

Mulți presupun că aceștia primesc oferte de contract de stagiari numai pe baza aspectului lor, dar primirea unei cărți de vizită SM Entertainment în public este doar începutul călătoriei lor.

Fostul agent de recrutări a dezvăluit faptul că persoanele în cauză vin la sediul agenției după ce au primit o ofertă de început.

„Înainte, obișnuim să le cerem să vină la COEX SM Artium [5-21]. Aici este un studio. Filmăm puțin, apoi mergem la Apgujeongdong 521 – este un bloc faimos de lângă Galleria. Și aici filmăm ceva. Apoi, Samseong-dong 52-1. În mod ciudat, se pare că le place numărul 521.”

Compania le cere noilor recruți să vină în haine confortabile, ceva precum un tricou pe măsură, blugi skinny și adidași (fară rochii sau tocuri). Odată ce ajung, ei se prezintă în fața camerei începând cu numele, vârsta, scoala la care sunt și multe altele.

Asta nu este tot. Fostul agent a spus că potențialii idoli trebuie să continue să-și înregistreze introducerea până când va ieși perfect – probabil ca să se asigure că se vor descurca bine în viitor. Apoi, ei fac poze de profil, din mai multe perspective, dar și poze în care să se vadă poziția corpului.

O dată ce treaba vizuală este gata, este timpul ca talentul să se facă vizibil. Fiecare trebuie să pregătească 4-5 cântece pe care să le interpreteze în audiția lor privată, astfel încât calităților lor vocale să fie clare pentru staff. Ca și în cazul prezentării, ei sunt puși să repete până când iese bine. Agenții selectează și editează cele mai bune înregistrări pentru a le trimite directorului SM, Lee Soo Man, pentru că să-și facă o părere despre posibilul trainer.

Odată finalizată partea vocală, este timpul dansului. De asemenea, de dinainte li se spune să pregătească un dans, însă li se pregătește și un alt cântec pe care să danseze.

„De exemplu, ei pot improviza pe un cântec hip-hop, nu contează dacă nu sunt buni. Vrem doar să știm dacă se pot mișca după ritm.”

Videoclipul care iese în urma încercărilor este, de asemenea, trimis către șef. Pare mult? Asta nu e tot. Cei care sunt foarte buni la cântat pot veni într-un adevărat studio de înregistrare, unde pot să înregistreze o versiune mai profesionistă.

În final, toate pozele și înregistrările sunt prezentate într-o întâlnire lui Lee Soo Man. Abia după ce fostul director și-a cântărit opinia, agenții de casting pot începe să facă o ofertă reală și să semneze contractul cu viitorul stagiar.

„Chiar dacă sunt recrutați de pe stradă, însă nu se pricep deloc la cântat, îi lăsăm să plece.”

Cu toată această muncă pentru a-și arăta abilitățile, este clar că acești idoli sunt incredibil de talentați și de frumoși în același timp.

După ce ați aflat cum se desfășoară acest proces, este timpul să vă arătăm și câteva astfel de staruri de la SM Entertainment:

1. Seohyun (Girls’ Generation): în metrou

2. Tiffany (Girls’ Generation): la un festival din Los Angeles

3. Jaemin (NCT Dream): în timp ce făcea voluntariat

4. Taeyong (NCT): în timp ce mergea pe stradă

5. Jaehyun (NCT): în fața școlii

6. Chanyeol (EXO): când mergea pe stradă

7. Suho (EXO): într-un parc în care făcea muncă în folosul comunității

8. Baekhyun (EXO): în fața școlii

Baekhyun din EXO dezvăluie primele teasere pentru revenirea solo | K-POP  ROMÂNIA

9. Sehun (EXO): când mânca tteokbokki cu prietenii săi

10. Krystal (f(x)): din mall când avea 5 ani

11. Amber (f(x)): la un festival din Koreatown, Los Angeles

12. Changmin (TVXQ): în timpul orei de gimnastică

13. Mino (SHINee): când era în vacanță la schi

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s