6 trupe care și-au schimbat stilul muzical și au obținut succes

$value['im_title']

În K-pop e normal ca trupele să-și schimbe conceptul pe parcursul carierei. Acest lucru are loc din nenumărate motive, precum dorința de a încerca ceva nou, în special, un stil fresh, din motiv că sunetul vechi nu a atras prea multă atenție din partea publicului. Chiar dacă de cele mai multe ori, acest lucru are un efect mic sau chiar deloc, unele trupe au avut un succes imens odată cu schimbarea stilului muzical. Haideți să vedem care sunt acestea!

Dreamcatcher

Cinci dintre cele șapte membre Dreamcatcher au debutat inițial în 2014 drept MINX la compania Happyface Entertainment. Trupa a activat cu un concept vesel, drăgălaș și energic. Cu toate astea, piața deja era plină de astfel de trupe la acel moment și a fost dificil pentru ca fetele să iasă în evidență. În anul 2017, Happyface Entertainment a anunțat că grupul va re-debuta drept Dreamcatcher cu două membre noi. Conceptul fetelor s-a schimbat total: de la cel adorbail, la cel întunecat, de coșmar, cu un sunet rock, fapt ce le-a făcut să iasă mult în evidență. Fetele sunt iubite la moment și au o mulțime de fani în Coreea, dar și la nivel mondial.

Golden Child

Golden Child și-a făcut debutul în 2017 cu un concept tineresc și fresh. Comparativ cu alte grupuri de băieți, Golden Child a abordat un concept drăgălaș care, de regulă, e utilizat mai multe de trupele de fete. Cu toate că băieții au adunat mai mulți fani, aceștia nu au avut suficientă faimă nici pentru a câștiga un premiu la emisiunile de muzică. În 2019, trupa a lansat „Wannabe”, un concept mai matur, întunecat și în vogă, pe care nu l-a mai încercat până acum. Piesa a fost un hit și chiar le-a adus primul premiu la un show muzical.

CLC

CLC a debutat la început cu un concept drăgălaș și retro. Fetele au adunat destul de mulți fani prin intermediul acestuia, dar nu și-au putut menține faima în comparație cu alte grupuri ce au debutat într-o perioadă similară. În 2017, fetele au revenit cu „Hobgoblin”, un stil girl crush și un sunet puternic de EDM. Trupa a continuat pe acest stil mai matur, obținând mai multă atenție de la fanii internaționali.

BTS

Când BTS a debutat în 2013, băieții s-au lansat cu un stil axat mai mult pe hip hop, iar la acel moment, până și vocaliștii grupului făceau rap! Cu toate că aceste concepte le-a adus un număr mare de fani, popularitatea băieților a explodat în 2016, când au adoptat un sunet mai pop prin intermediul pieselor precum „Run” și „I Need U”, obținând atunci și primul premiu la un show de muzică. Acum, BTS este cunoscută drept cea mai faimoasă trupă de băieți din lume și adoptă mereu stiluri și genuri muzicale diferite în lansările sale.

VIXX

Când VIXX a pășit prima dată pe scena k-pop, aceasta s-a prezentat cu un stil de pop electronic și un concept tineresc și drăguț. La acel moment și-au făcut debutul mai multe nume mari precum EXO sau B.A.P, iar VIXX nu putea ține pasul cu ele. În 2013, băieții au revenit cu „On and On”, prezentând un concept total diferit de cel de debut. Rămânând pe acest stil, băieții au reușit să devină una dintre trupele reprezentative ale sale, cu un fanbase impresionant în Coreea și în afara ei.

EXID

Când EXID a debutat în 2012, a adoptat stilul în vogă la acel moment, un sunet pop, experimentând din când în când cu R&B. Totuși, asta nu a fost de ajuns pentru ca trupa să ajungă în lumina reflectoarelor. În 2014, EXID a lansat „Up & Down”, o melodie cu un brass puternic și un concept total diferit de ce am mai văzut la grup. Cu toate că piesa nu a primit prea multă atenție când a fost lansată, un fancam cu membra Hani a devenit viral pe internet și a adus și multă atenție asupra piesei, care a urcat în clasamente. De atunci, EXID a rămas la acest stil, adunând o comunitate tot mai mare de fani.

Voi ce exemple de acest gen mai cunoașteți?

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s