5 grupuri de K-Pop care definesc cu succes povestea „de la săraci la bogați”

Trecerea audițiilor și intrarea într-o companie K-Pop este doar începutul unei serii de lupte cu care trebuie să se confrunte orice idol aspirant.

Nu numai că toată viața lor este investită în acest vis, dar, în mod realist, și majoritatea finanțelor acestora sunt. Ca atare, idolii și grupurile de idoli trebuie adesea să înceapă de jos înainte de a atinge culmile succesului. Multe dintre cele mai populare grupuri de K-Pop au trebuit să plece de la condiții de viață non ideale. Cu toate acestea, este important de menționat că lupta unui grup nu poate fi în niciun caz comparată cu alta, iar documentarea luptei fiecărui grup este o sarcină de hercule. Iată câteva dintre cele mai mari grupuri din K-Pop care au trebuit să înceapă chiar de la zero.

BIG BANG

Unul dintre grupurile majore care a pus numele YG Entertainment pe harta celor mai renumite agenții din Coreea de Sud, BIG BANG, nici nu și-a putut permite mâncarea în zilele lor de pre-debut. Aceștia au trebuit să implore producătorii documentarului de debut pentru a le cumpăra biscuiți, nici măcar mâncare adecvată. Perioada lor de instruire a durat 6 ani întregi, iar datorită acumulării de datorii au fost nevoiți să trăiască în acest mod. De fapt, membrii erau mustrați dacă consumau mai mult de 5 USD (20,80 lei) pentru mâncare într-o zi. Membrii au trebuit să împartă rațional chiar și un pachet de fursecuri.  Pentru a compensa puținul pe care l-au cheltuit, băieții trebuiau să recurgă la ștergerea podelelor și curățarea toaletelor de la biroul YG. La sfârșitul zilei, ei trebuiau să se întoarcă într-un cămin mic infestat de șobolani și să se încălzească reciproc doar pentru a trece peste noapte.  Chiar și după debut, BIG BANG încă a avut probleme financiare.  Nu a existat nicio competiție, un spectacol de varietăți, o ocazie pe care să o rateze, fiind prezenți oriunde puteau pentru a se face cunoscuți.  În ciuda faptului că CEO-ul lor a vrut să desființeze grupul, membrii s-au dovedit a fi adevărați pionieri în domeniul lor, în ciuda a tuturor lucrurilor prin care au trecut. Este un fapt cunoscut acum că YG nu a făcut BIGBANG, ci BIGBANG a făcut YG.

SEVENTEEN

La începutul posibilului lor debut original în 2013, Pledis Entertainment a dat faliment și a întârziat debutul SEVENTEEN la nesfârșit.  După ce s-au antrenat timp de mulți ani și apoi și-au urmărit debutul trecându-le prin fața ochilor, inimile membrilor erau deja zdrobite. Ne putem imagina presiunea mentală și financiară a membrilor atunci când aceștia nu ar putea fi sprijiniți nici măcar cu un ban din partea agenției.  Au fost nevoiți să-și scrie și să-și producă melodiile și să își creeze propria coregrafie și astfel au devenit unul dintre cele mai bune grupuri de idoli auto-producători din K-Pop. Fiecare membru în parte a trebuit, de asemenea, să treacă prin lupte personale, pe care încă încearcă să le depășească și astăzi. În cele din urmă, doi ani mai târziu, în 2015, vicepreședintele companiei lor și-a vândut casa pentru a realiza debutul grupului. Atunci, compania nu-și putea permite căști speciale de scenă pentru membri și le-a cerut să le cumpere din propriile buzunare. Majoritatea membrilor nu au putut face asta și au trebuit să lucreze cu căștile de schimb. În timp ce grupul a primit, fără niciun motiv, dezaprobare și ură atunci când au debutat pentru prima dată, pasiunea celor din SEVENTEEN a fost de neoprit, iar restul este pur și simplu istorie.

BTS

Unul dintre cele mai mari și influente grupuri din istoria K-Pop, BTS, a avut începuturi cu adevărat umile. Unora dintre membri le-a fost greu să decidă asupra acestei cariere din cauza propriilor circumstanțe, dar odată ce s-au reunit, chiar dacă luptele abia începeau, grupul a putut să depășească toate obstacolele lucrând împreună, ca o familie. Membrii BTS au vorbit adesea despre condițiile de viață dificile și lipsa oricărui buget pentru facilitățile de bază în zilele lor de pre-debut.  BTS nu și-a putut permite să angajeze actori sau recuzită pentru videoclipurile lor muzicale, așa că au avut manageri ce au acționat ca figuranți. În același timp, nici măcar nu și-au putut înregistra melodiile într-un studio adecvat și au trebuit să folosească un garaj improvizat. Cu toate acestea, chiar dacă, datorită apartenenței la o companie mai mică, nu li s-a oferit nimic, compania lor nu i-a maltratat în nici un fel. Societatea a făcut-o. Lui Suga i-au fost furate de-a dreptul melodiile, au fost tăiate din emisiuni, au fost acuzații de sajaegi (compania și-a cumpărat propriile albume) sau de manipulare a vânzărilor, pur și simplu pentru că nimeni nu credea că un grup atât mic ca BTS ar putea să ajungă vreodată la o asemenea performanță.  Când membrii primeau comentarii de ură în limba engleză pe forumurile online, RM , liderul grupului, le traducea greșit celorlalți membri, transformând astfel mesajele de ură în unele pozitive, lucru ce a dat sperată colegilor săi.  În 2014, Suga a dezvăluit că se lupta cu depresia încă din zilele sale de pre-debut.  Vizualizările grupului au fost puse sub semnul îndoielii, de asemenea. După 2 ani lungi și dificili de la debut, BTS a câștigat primul lor premiu la un spectacol muzical, acuzațiile de manipulare a vânzărilor fiind iarăși aduse în lumina reflectoarelor. BigHit a răspuns, însă, destul de clar, spunând că pur și simplu le lipsesc resursele pentru a încerca vreodată așa ceva. Haterii au luat în calcul fiecare lucru pe care l-a făcut BTS. Răutatea lor a mers până la amenințări cu moartea față de membri, în special RM, ceea ce a dus în cele din urmă la anularea bruscă a concertelor din motive de siguranță. Comentariile rău intenționate au luat amploare, ajungând la atacuri personale împotriva membrilor care erau pur și simplu de nedescris, Big HIt în cele din urmă hotărând să le gestioneze legal. Cu toate aceste greutăți, membrii BTS au fost meniți să meargă doar pe drumul succesului, atingând noi culmi. Chiar și astăzi, BTS continuă să se confrunte cu ura, însă vocile rele se pierd în neant, neajungând la inimile lor.

BLACKPINK

Un alt grup care a trebuit să treacă prin presiunea extremă oferită de companie, comentariile de ură, barierele lingvistice și visele de debut întârziate continuu, este unul dintre cele mai mari grupuri K-Pop de fete din zilele noastre și anume BLACKPINK. BLACKPINK a trebuit să-și înceapă activitățile dimineața devreme și să le termine foarte târziu noaptea, uneori chiar în dimineața zilei următoare! Micul lor cămin era infestat cu gândaci și muște și deseori nu aveau de mâncare. Toate acestea însă nu au reprezentat o scuză pentru a se lipsi de antrenamentul extenuant ce se întindea câteodată la 20 de ore. Evaluările lunare și intermediare ale agenției le cereau să își scrie propriile piese, să își creeze propria coregrafie și să le prezinte, ceea ce însemna că concurența era grea, la fel și presiunea. În ciuda faptului că au avut atât de multe obstacole de depășit, BLACKPINK nu a dat înapoi nici măcar o dată, nerenunțând la visul pentru care membrele au aspirat împreună și pentru care au muncit atât de mult. Efortul, sacrificiile, totul a dat roade, iar fetele merită fiecare premiu câștigat de ele.

INFINITE

INFINITE, erou al K-Pop-ului este cu adevărat un exemplu pentru sintagma sărăciei transformate în bogăție. Membrii INFINITE s-au antrenat la nesfârșit, fără o dată de debut fixată, iar mediul în care au făcut acest lucru a fost departe de a fi propice creșterii și bunăstării. De fapt, s-au luptat financiar. Dacă ar fi cheltuit bani pe mâncare, nu ar mai fi avut bani pentru transport. Acest lucru, combinat cu orele imense de practică, a îmbolnăvit adesea membrii. Compania nu mergea și CEO-ul însuși a trebuit să-și închirieze casa pentru a-și permite filmarea videoclipului celor din INFINITE.  Micul lor apartament avea scurgeri în țevi și acoperiș, ceea ce făcea apa de ploaie să pătrundă în interior, aparatul de aer condiționat nu funcționa niciodată vara și nici caloriferele în timpul iernii.  Chiar și după debut, nu au existat venituri considerabile, ceea ce aproape a cauzat desființarea grupului. Toate acestea s-au schimbat însă odată cu lansarea melodiei  „Be Mine”. INFINITE au devenit cunoscuți fiind înaintașii valului Hallyu și au creat un adevărat plan de succes pe care multe multe grupuri de juniori l-au urmat . 

Sursa

8 gânduri despre „5 grupuri de K-Pop care definesc cu succes povestea „de la săraci la bogați”

 1. Dumi

  Si EXO unde? Ar trebui si ei inclusi aici. Prin cate au trecut ca sa ajunga sus…
  Si lista cred ca mai poate continua. Pana la urma in k-pop nu prea poti sa spui ca este trupă care sa nu muncească extrem de mult pentru a atinge recunoașterea si succesul binemeritat. Din pacate unii muncesc din greu iar multi trec cu vederea peste ei…

  Apreciază

  Răspunde
  1. Alicia

   In acest articol nu este vorba de cat de mult au muncit si cat de greu le-a fost trupelor.. Este vorba despre trupele care au plecat de la absolut nimic, n-aveau bani de mâncare, de transport și sa nu mai zic de producerea melodiilor, videoclipurilor si asmd. Poate mai sunt cei dinaintea acestor trupe, dar majoritatea trupelor de acum nu au stat, nu stau sau nu vor sta cu grija ca nu își permit sa debuteze, sau ca nu își permit de mâncare si restul.. Poate doar cele de la agențiile mici si in plina ascensiune… Restul are grija agenția… Nu zic de absolut nicio trupa ca nu suferă, ca nu trece prin greutăți sau nu își fac griji de cum vor fi primiți de lume, dar nu mulți vor mai trece prin ce au trecut aceste trupe.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Dumi

    Ce imi place cand comentați si nici macar nu sunteti informati 🙃 Nu ii inteleg pe cei care victimizeaza BTS si inca câteva trupe. Mai trezitiva la realitate. Nu zic ca nu sunt trupe de la companii mari care in zilele de azi, cand s-au mai schimbat lucrurile, chiar traiesc bine. Cel mai actual exemplu este ENHYPEN. Ce emisiune de debut au avut aia, ce condiții, plus ca si de acum inainte sigur nu o sa o duca rau. Dar multe trupe nici nu ar fi visat la asta…
    Dacă e sa-ti spun de EXO ei sigur ar trebui să fie inclusi aici iti si spun de ce…,dar ar trebui sa stii, au vorbit de multe ori despre asta…
    Iar da, comentariul meu a fost putin la mod general, dar stiu ce spun. Într-adevăr in ziua de azi sunt mai multe trupe care trăiesc mult mai bine ca inainte, dar mai sunt si care nu. Si nu ma refer ca doar nu au succes…chiar nu au condiții ca altele. Si faptul ca unii fani k-pop nu stiu e pentru ca nu se intereseaza de trupe mai mici, mai nepopulare. Si normal ca nu vorbesc despre asta…in primul rand nu i-ar lasa agenția, plus ca au si ei un vis si nu vor să si-l distrugă…unele se destramă pana sa mai spuna ceva. Mai iese din cand in cand o poveste, dar i se acorda ceva timp atentie dupa dispare…ca cine acorda atentie unor nepopulari de care nu au auzit…
    Si daca e sa vorbim de trupele cu agenții mari…alea nu sunt multe si nici ele nu sunt perfecte, dovada si trupele de care s-a vorbit în articol. Plus ca ei nu debutează asa de multe si des trupe. Majoritatea trupelor dintr-un an debutează de la agentii mai mici sau chiar necunoscute

    Apreciază

    Răspunde
   2. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

    Dumi a inteles foarte bine despre ce este articolul si tocmai de aceea a intrebat de ce EXO nu apar.
    Nu aveau conditii de locuit, nu aveau mancare, nu aveau bani, nu primeau tratamente. Au debutat cu un concept ciudat pentru vremea aceea, iar ei erau promovati doar la concertele celorlalte trupe. In rest, 0 promotii. Au fost numiti cea mai mare greseala facuta de SM. Au trecut prin multe scandaluri, membrii plecati definitivi, membrii plecati in armata, comeback-uri o data la 10 ani si promotii aproape nule. Nu au primit credit, nu primesc dreptul de a panda tot ce au produs, li s-au respins toate colaborarile si ofertele etc.
    Dar sunt de la o agentie mare si asta ii tot ce conteaza, nu?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s