Hong Jin Young e acuzată că a plagiat teza de masterat + răspunsul agenției

Cântăreața de muzică trot Hong Jin Young este acuzată de copierea tezei de masterat.

Potrivit ziarului Kookmin Ilbo, 74% din conținutul tezei ei de masterat susținută în 2009, când era studentă la Universitatea Chosun, a fost identificat ca fiind identic cu alte surse online. A fost raportat că ea a trimit teza ei în luna aprilie, iar teza a fost aprobată în mai 2009. După aceea, artista a debutat cu „Love Battery”  în luna iunie.

Acuzările au apărut deoarece procentul acceptat de plagiat este de obicei de 15-25%, pe când teza lui Hong Jin Young are 74% și totuși a fost aprobată. Mai mult, faptul că tatăl ei este profesor la Universitatea Chosun a alimentat și mai mult acuzațiile.

Pe 5 noiembrie, agenția ei IMH Entertainment a declarat oficial cu privire la aceste acuzații: „Hong Jin Young a muncit sârguincios, cercetând și scriind teza ei de masterat pe tema „Studiu asupra trendurilor culturale din industrie prin valul coreean” de la Departamentul de Comerț al Universității Chosun. În privința acuzațiilor că rata de plagiat publicată în articolul apărut astăzi a atins 74%, ne-ar plăcea să exprimăm opinia profesorului care a fost conducătorul ei de teză în acea perioadă.”

Agenția a continuat: „Potrivit profesorului respectiv, Hong Jin Young a susținut teza de masterat în anul 2009, perioadă în care tezele puteau fi susținute fiind folosite o mulțime de citate și referințe. Sistemul antiplagiat a fost obligatoriu în universități începând cu anul 2015, și inițial trebuia să filtreze mai mult de 50% din conținut. În 2009, rata de copiere a fost înaltă pentru că sistemul nu era încă introdus.”

Concluzia agenției este următoarea: „Noi am confirmat încă o dată cu artista însăși că ea nu a copiat conținutul cercetării ei în afara surselor citate și a referințelor, căzând la un acord că ar putea să fie o neînțelegere și nu plagiat.”

Plagiatul tezei lui Hong Jin Young iese mai mult la lumină și din cauză că în anul 2014 la Universitatea Chosun a apărut un scandal de corupție. Tatăl artistei, Hong Geum Woo, este profesor la această universitate, fapt care a adus și mai multe speculații despre metoda de susținere a tezei cu pricina.

sursa: 1, 2

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s