Autorul cărții „Alchimistul”,Paulo Coelho, vorbește despre interesul său pentru divertismentul coreean

Autor „Alchimistul” Paulo Coelho vorbește despre interesul său pentru divertismentul coreean

Scriitorul Paulo Coelho și-a împărtășit dragostea pentru divertismentul coreean!

Celebrul autor brazilian, cunoscut pentru romanul său celebru la nivel mondial „Alchimistul”, a participat recent la un interviu prin e-mail cu Yonhap News, pe 8 noiembrie. Acesta a povestit cum  a început interesul său legat de K-Pop și K-Drame.

Paulo Coelho a spus: „A început în jurul anului 2016. În mod întâmplător am urmărit filmul regizorului Park Chan Wook, „ Old Boy ”. A fost motivul pentru care m-am îndrăgostit de hallyu (valul coreean). Acesta a fost doar începutul. Am urmărit după aceea peste 100 de drame coreene și am ajuns până în stadiul de a îmi dori să văd orașele Seul și Busan în realitate, nu doar pe ecran.”

Deși au trecut peste 20 de ani de când „Alchimistul” a fost introdus pentru prima dată în Coreea, romanul continuă să primească multă dragoste din partea publicului coreean. În 2018, Suga din BTS a  recomandat, de asemenea, romanul pentru fanii lui. Paulo Coelho a dezvăluit: „Nu am primit multă dragoste din partea Coreei chiar de la început. A fost, de asemenea, o perioadă în care nu eram atât de iubit în Coreea ca acum”.

El a continuat: „Într-o zi, citeam ziarul în avion. Am văzut lista de bestselleruri din lume și am descoperit pe neașteptate că „Alchimistul” se afla pe graficul coreean. M-am întrebat dacă a fost o greșeală, dar nu a fost. La acea vreme, nu promovasem cartea în Coreea și nu ținusem o conferință de presă acolo. Înseamnă că cărțile au fost vândute doar din mână în mână. ” El a adăugat: „Mă simt foarte emoționat ori de câte ori un cântăreț sau un actor coreean menționează romanul meu”.

Recent, pe Twitter, Paulo Coelho a postat o captură de ecran a unui personaj de webtoon popular citind „Alchimistul” și a scris, de asemenea, cuvinte de sprijin pentru BTS , apărându-i împotriva haterilor.

Scriitorul a dezvăluit că tocmai a terminat de urmărit „ My Mister ”. El a spus: „Este o mare capodoperă. Este cel mai bun proiect pe care l-am văzut recent. Portretizează subtil psihologia umană și are o poveste bogată. Mai mult, proiectele care se ocupă de relațiile nord-coreene și sud-coreene sunt foarte interesante pentru un străin ca mine [care este mai puțin familiarizat cu subiectul].”

 

Paulo Coelho a spus: „Întotdeauna îmi petrec sfârșitul anului în Franța, iar coreenii care locuiesc acolo poartă hanbok (îmbrăcăminte tradițională coreeană) în ajunul Anului Nou. De fiecare dată, sunt captivat de frumusețea pe care o poți vedea doar prin îmbrăcămintea tradițională.”

De asemenea, autorul și-a împărtășit dragostea pentru BTS. El a împărtășit: „BTS este un grup care îmi place foarte mult și subliniez ori de câte ori pot modul în care oamenii ar trebui să le acorde atenție . Împrumutând cuvintele soției mele, au o carismă rafinată și inspiră creativitatea.”

În cele din urmă, autorul a vorbit despre luarea unei pauze din cauza acestor momente dificile cu COVID-19. El a dezvăluit că, deși nu a avut chef să scrie în ultima vreme, el și-a găsit fericirea în viața de zi cu zi petrecând mult timp cu soția sa în mediul rural. Paulo Coelho a comentat: „Sper că toată lumea își trăiește fiecare zi la maximum. Acestea sunt cuvintele pe care am vrut să le transmit. Sper să ne întâlnim într-o zi în Coreea. ”

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s