Legea care permite amânarea înrolării pentru artiștii cu merite deosebite recunoscute de autoritățile sud coreene a fost promulgată

South Korea Passes Law Allowing Artists Who Receive Government Recognition To Postpone Military Service

Este oficial! Membrii BTS dar și alți idoli recunoscuți de autoritățile sud coreene pentru contribuții importante în societate își vor putea amâna înrolarea până la vârsta de 30 de ani.

Adunarea Națională a Coreei de Sud a adoptat o lege care oferă artiștilor desăvârșiți șansa de a-și amâna înrolarea militară.

La 1 decembrie, Adunarea Națională a votat în favoarea unui proiect de lege care permite artiștilor care primesc recomandarea Ministrului culturii, sportului și turismului pentru realizări semnificative în îmbunătățirea imaginii țării să-și amâne serviciul militar obligatoriu până la împlinirea vârstei de 30 de ani (după calculul internațional al vârstei).

Din 268 de membri ai Adunării Naționale, 253 au votat pentru proiectul de lege, 2 au votat împotriva acestuia și 13 s-au abținut.

Proiectul de lege a fost denumit „modificarea serviciului militar BTS” în lumina implicațiilor sale pentru trupa BTS, al cărui membru Jin ar trebui în mod normal să se înroleze în viitorul apropiat (deoarece 28 de ani este de obicei vârsta maximă până la care serviciul militar poate fi întârziată). Cu toate acestea, în octombrie, reprezentanții Administrației Forței de Muncă Militare a declarat că, deși  artiștii precum BTS nu vor scutiți de serviciul lor militar, sunt deschiși la posibilitatea amânării înrolării.

Având în vedere că BTS a devenit primul grup de idoli care a primit vreodată un Ordin de Merit Cultural de la Ministerul Culturii, Sportului și Turismului în 2018, se pare că membrii vor putea aplica cu succes pentru amânarea serviciului lor obligatoriu. Menționăm că, ulterior, alte trupe K-pop au fost și ele premiate de către guvernanții de la Seul, K-pop-ul devenind un instrument oficial de reclamă pentru țară.

Ce alți idoli K-pop ale căror merite deosebite au fost recunoscute de către guvernul sud-coreean merită amânarea înrolării până la 30 de ani?

 

Sursa: soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s