‘Dispatch’ dezvăluie cât de nociv a fost mediul în care au filmat idolii pentru ”MAMA 2020” + au avut dificultăți de respirație din cauza prafului

Potrivit unui raport exclusiv al celor de la „Dispatch” în data de 11 decembrie, „2020 Mnet Asian Music Awards” este acum în atenția negativă a publicului pentru expunerea artiștilor K-Pop într-un mediu cu un nivel sever de praf și particule nocive în timpul înregistrărilor evoluțiilor acestora.

Mulți dintre artiștii K-Pop care au prestat la „MAMA 2020” și-au desfășurat repetițiile și înregistrările principale în săptămânile anterioare ceremoniei complete de premiere. „MAMA 2020” a avut loc la CJ ENM Contents World, situat în Paju, un șantier de construcție care urmează să fie finalizat în 2023.

Înregistrările pentru „MAMA 2020” au avut loc într-una din cele două clădiri finalizate de pe șantier, „Studio 6”. Fiecare artist  a urcat pe scenă de cel puțin două ori, venind și ieșind de pe aceasta și din platou pe o durată de cel puțin 4 ore.

Reporterii de la „Dispatch” au decis să viziteze CJ ENM Contents World pentru a investiga condițiile în care artiștii K-Pop au interpretat și au realizat înregistrările ceremoniei. Un idol „A” i-ar fi spus lui „Dispatch” cu privire la clădirea în care și-au înregistrat evoluția: „Era o clădire nouă. Dar un membru al personalului a strigat alarmat când am fost acolo. A spus că masca albă s-a înnegrit [de la praf]”.

Reporterii „Dispatch” au menționat că „zona de așteptare, adică parcarea” unde majoritatea artiștilor au stat în timpul ceremoniei principale „2020 MAMA”, fiindcă nu le-au oferit camere de așteptare, a fost în mare parte un câmp cu pământ. Un alt idol a declarat presei: „În parcare era murdărie și nisip. Peste tot se ridica praful de fiecare dată când se deplasa o mașină. Nu am putut să deschidem geamurile mașinii (de la atâta praf)”.

Un alt membru al grupului de idoli ”X” a spus: „Au fost lucrări în construcție peste tot în timpul etapei noastre de pre-înregistrate. A fost atât de mult praf, încât s-au creat complicații. Gâtul meu chiar m-a durut în acea zi”.

Cei de la „Dispatch” care au vizitat site-ul au observat că Studio 5 și Studio 6 au fost complet eliminate după ceremonia „2020 MAMA”. Muncitorii din construcții erau ocupați cu îndeplinirea sarcinilor lor. Reporterii au menționat că nivelul de praf a fost într-adevăr sever, afectând vederea și respirația.

Un membru al stafuf-ului al unui grup de idoli a comentat: „Particulele de praf au fost foarte severe în timpul înregistrărilor. Mi-au afectat nasul, m-am șters si scărpinat până l-am zgâriat, iar murdăria ni se punea pe degete. Măștile albe ale oamenilor s-au înnegrit”. Ce e mai grav este că în timpul repetițiilor și înregistrărilor, artiștii K-Pop nu au purtat măști, fiind expuși complet la praful din aer. 

Când „Dispatch” a cerut celor de la CJ ENM să ofere un răspuns, compania a spus pur și simplu: „Am cooperat 100% cu toți artiștii din întreaga ceremonie „MAMA”. Am folosit și un camion cu aspersoare pentru a menține nivelul minim de praf”.

Dar reprezentanții artiștilor K-Pop au simțit altfel. Aceștia au susținut că au avut loc repetiții și pre-înregistrări până în dimineața ceremoniei. Un intern a spus: „S-au realizat pre-înregistrări până în ziua evenimentului. Au eliminat apoi decorurile utilizate pentru pre-înregistrări și au organizat ceremonia live setată imediat înainte de eveniment. Vă gândiți dacă au avut cu adevărat timp să îndepărteze praful de la toată activitatea în acea perioada scurtă de timp”.

Potrivit unui reprezentant al orașului Paju, CJ ENM a primit aprobarea din partea primăriei pentru a efectua filmări în Studio 5 și Studio 6, cele două clădiri finalizate de CJ ENM Contents World. Cu toate acestea, nivelul de particule de praf de pe șantier nu a fost supus verificărilor de când a început construcția în 2019.

Un expert din industrie a adus critici acerbe împotriva CJ ENM și „MAMA”. El a remarcat: „(CJ și Mnet) Parcă văd idolii ca pe o recuzită pentru scenă. Dacă s-ar gândi cu adevărat la artiști, nu ar fi trebuit să permită înregistrări în aceste circumstanțe. Este literalmente un concert pe șantier”.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s