Ambiția lui Jackson Wang și istoria pe care o scrie prin cariera lui solo!

Jackson Wang vorbește despre cariera lui solo într-un nou interviu cu revista „Elle”!

Muzica a suferit o mare resetare culturală în ultimii ani, mai mulți muzicieni asiatici  intrând în mainstream și în topuri alături de artiști consacrați precum Drake, Taylor Swift și Ariana Grande. BTS a stat 11 săptămâni în fruntea topului Billboard Artist 100; BLACKPINK, care a dovedit că sloganul lor, „Blackpink in your area”, este o profeție a dominației globale; și Jackson Wang, primul muzician solo chinez care s-a clasat în Top 40 Radio cu single-ul său „100 Ways”.

Realizările trupelor BLACKPINK și BTS de-a lungul perioadei se aseamănă cu Beatlemania din anii ’60, dar Wang seamănă mai mult cu Harry Styles a lui One Direction. Jackson face parte din GOT7, un grup k-pop format din ”șapte piese”,  care a fost lansat în 2014 sub una dintre cele trei mari companii de divertisment din Coreea, JYP Entertainment.

iGot7, fandomul grupului, știe că, în ciuda talentului lui Wang ca unul dintre rapperii GOT7, el este de ”export” – născut și crescut în Hong Kong de părinți care erau atleți profesioniști. Gimnast la vârsta de șapte ani, ela luat scrima în mână la doar 10 ani, a ”luptat” pentru Hong Kong timp de șapte ani și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 înainte ca viața și cariera lui să se schimbe radical.

Uneori cred că a așa a fost predestinat, pentru că echipa coreeană de casting a venit la școala noastră în ziua aceea. Aș fi putut pleca după examenul meu, dar am rămas, jucând baschet, și au venit exact atunci.

Trecutul său sportiv este imortalizat pe bicepsul stâng, unde cele cinci inele olimpice sunt întipărite cu cerneală.

Jackson Wang, Cartier, December 2020

După audiție, el își amintește cum în cele patru până la cinci luni petrecute așteptând știri de la JYP, care au fost imposibil de lungi, își verifica emailul în fiecare dimineață, în speranța că va fi chemat pentru programul de stagiatură. Când anunțul a sosit, Wang se pregătea pentru Campionatele Asiatice de Scrimă la juniori și nu a putut să se mute în Coreea de Sud peste noapte. A venit rândul lui JYP să-l aștepte și au făcut-o, timp de șapte luni.

A fost greu să-mi conving părinții să mă lase să urmez drumul muzicii, deoarece amândoi sunt sportivi. Lucrul pe care mi l-au spus a fost: „Toată lumea visează să fie în poziția ta. Nu este ușor să fii acolo unde te afli acum.

Ca olimpic, cu oferte de la universități care îi băteau la ușă, Wang și-a convins părinții că aceasta răscruce de drumuri îl va duce spre muzică. „M-am gândit doar: „Trăim o singură dată, nu știi niciodată ce se va întâmpla mâine ”.

După trei ani ca rapper în trupa GOT7, Wang a început un nou drum în cariera lui. El și-a înființat propria casă de discuri, Team Wang, și și-a început cariera solo. În spatele primului său single, „Papillon”, cu 42 de milioane de vizionări pe YouTube și locul întâi în topul Billboard din China, a dat peste un nou drum pe care a trebuit să-l învețe peste noapte. Domeniul de activitate al lui Wang a crescut de la artist la angajator și șef.

Știi, a fost foarte greu când am început și au fost multe momente în care am clacat mental și fizic. Am trecut prin asta și prin depresie. Totul a fost pus în spatele meu.

Și-a dat seama că conducerea unei echipe nu însemna că trebuie să se ocupe doar de  muzică și producție, comunicarea și gestionarea emoțiilor adăugându-se și ele. El îl numește „sistemul” – procesul de a aduce pe toată lumea pe aceeași lungime de undă chiar dacă sunt diferiți. Dezavantajul este că ajunge să fie cu adevărat el însuși, compunând piesele, scriind versurile și, uneori, coordonând videoclipurile muzicale pe care le lansează.

Aș putea spune: „Vreau ca această versiune să fie aia și aia.” Este mai personală și este propria mea culoare.

Jackson Wang, Moncler

Cunoscut pentru că vorbește cel puțin patru limbi – engleză, mandarină, coreeană și cantoneză – fluent, cântecele sale sunt predominant în limba engleză, dar Wang ne asigură că rădăcinile sale chinezești se pot observa în toate lansările sale. Jackson este conștient de faptul că face parte dintr-o nouă generație de muzicieni asiatici recunoscuți la nivel mondial și își percepe muzica ca pe un vehicul de amplificare a culturii chineze.

Sunt foarte mândru că sunt chinez, și sunt mândru că sunt asiatic. Oricât de mult îmi place să învăț despre alte culturi, îmi place să le împărtășesc pe ale mele și sper că oamenii înțeleg și pot vedea munca depusă.

Împreună cu Gucci Mane și melodia „Different Game”, a ajuns  în inima genului hip-hop, dar nu a uitat să-l prezinte prin cultura chinezească. Această melodie a adus și alte colaborări cu alți muzicieni asiatici, cum ar fi Joji și Rich Brian. Cei doi fac parte din compania 88rising, care are ca scop principal promovarea artiștilor asiatici pe scena mondială – putem vedea că se aseamănă cu scopul agenției Team Wang. Astăzi, Jackson este cunoscut global; cifrele nu mint. Primul său album „Mirrors” a înregistrat peste 50 de milioane de ascultări pe Spotify și a ajuns pe locul 32 în topul Billboard 200, iar „Pretty Please” a ajuns pe locul 12 în topul Billboard Hot Dance / Electronic Songs. 

Jackson Wang, Calvin Klein, Dec 2020

În timp ce există mulți alți muzicieni chinezi care și-au început cariera în grupuri k-pop, care au plecat pentru a-și începe carierele solo, Wang încă a rămas cu GOT7. Este greu să se împartă între doua lumi și recunoaște acest lucru: „Este stresant și greu, dar este ceva în care cred cu adevărat și de care sunt îndrăgostit. Sunt binecuvântat și recunoscător că pot face asta în fiecare zi.”

Între timp s-a aventurat și în lumea modei. Team Wang Design, linia de îmbrăcăminte însoțită de casa sa de discuri, este o mișcare interesantă din partea lui Jackson Wang, care începe să intre într-un spațiu pe care alți artiști hip-hop îl ocupă de ani buni- Kanye West, Travis Scott și Tyler, The Creator. Fostul atlet a spus simplu: „Am întotdeauna viziunea de a încerca să mă depășesc de fiecare dată – cu fiecare lansare.”

Jackson Wang, Xander Zhou, December 2020

Fiecare piesă este o parte din artist pe care atât publicul său, cât și Wang însuși o descoperă treptat, care în cele din urmă se vor combina si vor alcătui un întreg. „Nici nu știu, dar sunt sigur că va fi ceva diferit” spune despre următoarea sa lansare, citând elementul surpriză ca fiind specialitatea lui.

Image

Sursă

2 gânduri despre „Ambiția lui Jackson Wang și istoria pe care o scrie prin cariera lui solo!

  1. Victoria

    Sunt mândră că sunt un IGOT7/Ahgase și că pot susține 7 persoane minunate care mă inspiră în fiecare zi. Au trecut și trec prin multe, sunt puternici, au rămas la fel de onești, bucurându-se și mulțumindu-se cu lucruri mici și de fiecare realizare. Ei merită mult mai mult de atât.
    Ok, am lacrimi-n ochi. Plâng 🥺😭💚🐥❤

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s