Dispatch obține mărturii de la idolul A: „idolii au suferit din cauza prafului negru și a condițiilor nesigure” la MAMA 2020

Dispatch și-a continuat investigațiile cu privire la condițiile de-a dreptul periculoase la care au fost supuși idolii cu ocazia filmărilor pentru premiile ‘2020 MAMA.’

Potrivit Dispatch, idolii care au vizitat Paju CJ ENM Content World la începutul lunii decembrie pentru preînregistrarea desfășurată la Studioul 6 au fost expuși unui mediu nesănătos. Grupurile de idoli au dansat și au cântat de cel puțin 2 ori timp de cel puțin patru ore la pre-înregistrare și au respirat un praf negru până la punctul în care un oficial a declarat că „s-a umplut cu praful negru care te ardea până la nări”.

Idolul A a declarat: „Locul în care am făcut înregistrarea prealabilă a fost o clădire nouă. Unul dintre membrii personalului a țipat la noi și acolo era atât de mult praf încât chiar și măștile albe pe care le purtam s-au înnegrit”. 

Dispatch a vizitat locația Paju CJENM pentru a efectua investigații și a constatat că locul era în prezent în construcție. Potrivit departamentului de construcții al Primăriei Paju, situl este în prezent 30-40% finalizat și construcția este programată să fie terminată până în 2023. Aproximativ 10 studiouri de filmare diferite erau în prezent în construcție și stivuitoare mari și camioane erau ocupate cu lucrările. Parcarea (sala de așteptare pentru idoli) care a provocat controverse privind discriminarea idolilor avea o podea cu nisip și praf. Semne precum „Atenție la șerpi” și „Atenție la foc” fuseseră fost postate peste tot.

Idolul A a dezvăluit: „Parcarea era o podea cu nisip și praf, praful a zburat peste tot în timp ce mașina se mișca. Nici nu am putut coborî geamul”.

MAMA a folosit două studiouri finalizate temporar pentru preînregistrare. „Studioul 6” a fost folosit ca scenă în timp ce „Studioul 5” era folosit ca sală de așteptare. Toți idolii au făcut preînregistrarea la Studioul 6 de la începutul lunii decembrie. Unii idoli au vizitat Paju de 2-4 ori pentru a cânta. Au fost necesare cel puțin 4 ore pentru a împărți coregrafiile de grup și cele individuale.

Un membru al unui grup de idoli a declarat pentru Dispatch: „Când am făcut pre-înregistrarea, au continuat să lucreze la construcție peste tot. A fost greu, deoarece praful continua să zboare prin aer. Mă ustura gâtul.”

Un oficial de la Primăria Paju a declarat: „CJ ENM a solicitat luna trecută utilizarea temporară a studioului. Am aprobat studiourile 5 și 6 pentru filmări, deoarece acestea se află în prezent în etapele finale de finalizare”. 

Dispatch a vizitat studioul de preînregistrare de la spectacol și atât Studioul 5, cât și 6 au fost demolate. Construcția a continuat și camioanele au continuat să se miște înainte și înapoi. Mediul de la Studioul 6 era prost. Nisipul și praful s-au amestecat și au atacat ochii, nasul și gura echipei Dispatch. Chiar și având în vedere că acest lucru a fost după demolarea platoului, jurnaliștilor le-a fost greu să respire și au dezvoltat rapid probleme la gât.

Un oficial de la o agenție de idoli a declarat: „Mi-am ciupit nasul, pentru că aveam mâncărimi de la tot praful negru. Chiar și măștile pe care le-am purtat s-au înnegrit. Daunele aduse idolilor vor fi foarte mari pentru că nu purtau măști  pe scenă și au fost expuși la praf. Mi-am ars și nările care erau de culoare neagră „.

Oare CJ a stabilit măsuri pentru a face față prafului fin? CJ a spus că este locul de fimări este unul confortabil, deoarece este vorba de o clădire nouă. Un oficial a declarat: „La momentul înregistrării, sistemul de aer condiționat era 100% activat. De asemenea, am acordat atenție reducerii prafului folosind un camion pulverizator.”

Cu toate acestea, oficialii din industria muzicală au întors capetele și un oficial al agenției unui idol a declarat: „A existat o pre-înregistrare anterior zilei transmisiei live, când au înlocuit-o cu un live. Mă îndoiesc că au avut suficient timp la dispoziție pentru a elimina praful de la platoul de pre-înregistrare. „

Dispatch a reușit să obțină confirmarea de la divizia mediu a primăriei din Paju că MAMA nu a solicitat niciodată un permis pentru zonă de praf fin, chiar dacă evenimentul urma să fie organizat pentru cântăreți. Oficialul a declarat: „La momentul construcției din 2019, am finalizat o verificare a prafului, dar nu am verificat niciodată praful fin înainte de MAMA. Au solicitat un permis temporar de utilizare, dar nu au solicitat niciodată un permis de praf fin”.

Un oficial din industria muzicală a declarat cu amărăciune, „idolii s-au simțit de parcă erau piese decorative pentru scenă. Niciun cântăreț adevărat nu ar trebui să fie vreodată nevoit să preînregistreze sau să cânte într-un astfel de mediu. Într-un cuvânt, a fost o” performanță pe șantier „.

MAMA este cea mai mare ceremonie de decernare a premiilor muzicale din Asia. Nu ar fi trebuit să organizeze deloc acest eveniment,  dacă asta s-a ales să se arate lumii, concluzionează cei de la Dispatch, adăugând că, dacă doresc cu adevărat să renască un spectacol adevărat de premii muzicale, organizatorii de la MAMA trebuie să fie atenți la lucrurile pe care publicul  le poate descoperi așa de ușor.

 

Sursa

 

 

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s