Regizorul Kim Ki Duk părăsește această lume

Fallece el director Kim Ki Duk

Regizorul Kim Ki Duk a murit în timp ce se afla în Letonia.

Pe 11 decembrie, portalul de știri Delfi a făcut cunoscut că regizorul Kim Ki Duk a murit din cauza complicațiilor COVID-19. Acesta se afla în Letonia din 20 noiembrie pentru că avea intenția de a cumpăra o casă. De asemenea, fost diagnosticat cu COVID-19 și a murit într-un spital după ce a suferit complicații.

Un reprezentant din partea companiei sale, Kim Ki Duk Film, a confirmat cu Sports Chosun că regizorul a murit în Letonia.

Născut în 1960, Kim Ki Duk și-a făcut debutul în regie cu filmul „Crocodil” în 1996. A devenit un cunoscut la nivel internațional pentru filmele sale: “Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring”, “3-Iron”, “Samaria”, “Pietà” și multe altele. Este singurul regizor coreean care a primit premii de la trei festivaluri internaționale de film din lume: Cannes, Veneția și Berlin.

Kim Ki Duk a fost în atenția publicului pentru că în 2017 că a plesnit o actriță pe un platou de film și a presat-o să filmeze o scenă sexuală. În martie 2018, emisiunea de pe MBC„PD Notebook” a dezvăluit noi acuzații de hărțuire sexuală și agresiune împotriva sa de către actrițe, iar Kim Ki Duk a intentat un proces împotriva MBC pentru daune. Însă a pierdut procesul și a depus contestație în luna noiembrie.

În urma controversei, acesta a plecat în străinătate și regiza filmul rusesc „Dissolve” în Kazahstan.

Sursa: soompi.es

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s