Vor putea trupele EXO, Seventeen și GOT7 să amâne înrolarea la fel ca BTS?

Încă de la începutul acestui an, s-a discutat mult dacă BTS va putea amâna înrolarea militară obligatorie.

Pe 22 decembrie, Ministerul Apărării Naționale din Coreea de Sud a declarat oficial că persoanele care au fost recunoscute ca ‘Merit Awardees in the Field of Popular Culture and Arts‘ vor putea solicita amânarea serviciului militar.

Cu toate acestea, acest lucru a ridicat probleme, cum ar fi criteriile specifice pentru amânarea serviciului militar și rezultatele obținute de sportivi.

De asemenea, s-a dezvăluit că i s-a acordat șefului Administrației regionale a forței de muncă militare, autoritatea de a amâna recrutarea persoanelor din domeniul sportului care au obținut rezultate excelente în promovarea prestigiului național.

Drept urmare, idolii K-Pop, cum ar fi membrii BTS, care au adus multă influență, pot să întârzie în mod legal serviciul militar obligatoriu.

Până acum, vedetele trebuiau să treacă prin proceduri complicate pentru a-și întârzia înrolarea. Cei care au reușit să-și amâne înrolarea până la vârsta de 28 de ani, au urmat fie un curs de masterat sau fie un curs de doctorat la o universitate. De asemenea, s-a permis să-și întârzie înrolarea până la vârsta de 30 de ani, numai dacă aveau o boală sau dizabilități psihice/fizice. Așadar, odată cu revizuirea legii, vedetele k-pop își pot amâna înrolarea până la vârsta de 30 de ani dacă sunt recunoscute ca staruri globale.

O altă îngrijorare este: cine mai poate beneficia de revizuirea legii militare în afară de BTS? Noua lege prevede că doar persoanele remarcabile din domeniul sportului, culturii și artelor pot amâna momentul înrolării.

Dar nu există încă nicio prevedere în Decretul Legii serviciului militar privind înrolarea altor vedete k-pop care obțin rezultate impresionante și duc mai departe cultura națională. Ministerul Apărării Naționale și Administrația Forței de Muncă Militare trebuie să vină cu o nouă clauză și se așteaptă să fie similară cu articolul 124, Clauza 3, care se referă la amânarea înrolării în armată a sportivilor.

Articolul 124 susține că sportivii cărora li se permite să-și amâne serviciul militar sunt cei recomandați de președintele Asociației Sportive din Coreea, fiindcă au stabilit un nou record coreean în competițiile naționale sau cei care au fost recomandați de Ministerul Culturii, Sportului și Turismului (MCST).

Criteriile au fost deja subliniate într-o oarecare măsură. Domeniul celor care au voie să-și amâne înrolarea este în curs de examinare de către Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Culturii, Sportului și Turismului și Administrația Forței de Muncă Militare. Aceste Instituții au decis că persoana respectivă trebuie să fie recunoscută drept ‘Merit Awardees in the Field of Popular Culture and Arts‘ și trebuie să contribuie la promovarea prestigiului național. Ordonanța de aplicare a Legii serviciului militar va fi anunțată de îndată ce sunt stabilite mai multe detalii.

Întrucât urmează să fie stabilite mai multe detalii despre această lege militară, mulți s-au interesat dacă și alte trupe K-pop, cum ar fi EXO, GOT7 și Seventeen, li se va permite să-și amâne înrolarea militară.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca unele vedete coreene să fie excluse, deoarece Ministerul Apărării Naționale a hotărât să nu se exagereze cu beneficiile noii legi militare.

Ministerul Apărării Naționale și Administrația Forței de Muncă Militare au stabilit că termenul pentru amânarea serviciului va fi până la 30 de ani pentru vedetele coreene, iar pentru sportivi va fi până la vârsta de 27 de ani.

Drept urmare, pot apărea nemulțumiri pentru că sportivii trebuie să se înroleze mai devreme decât vedetele, dar și pentru că alte trupe k-pop care obțin rezultate excelente și duc mai departe prestigiul național, nu li se oferă avantajul de a amâna serviciul militar.

Sursa: allkpop.com

15 gânduri despre „Vor putea trupele EXO, Seventeen și GOT7 să amâne înrolarea la fel ca BTS?

 1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 𝑁𝑎𝑜𝑚𝑖 ❦

  Ce rost are sa includă trupa EXO, dacă jumătate din membrii EXO au fost deja in armata? 😂
  “ Ministerul Apărării Naționale a hotărât să nu se exagereze cu beneficiile noii legi militare” Au fost sugerate doar 3 trupe lol.
  Legea asta ar fi putut sa se ia in considerare și in cazul trupelor TVXQ, Big Bang, SUJU și SHINHWA pentru ca ce au realizat ei la vremea acea chiar era ceva serios.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Elena

  Deja jumătate din membrii din trupa EXO sunt în armată. Presimt că acestă lege se va aplica doar la BTS, din păcate. Iubesc toate trupele și îmi va fi destul de greu să mă acomodez fără ele

  Apreciază

  Răspunde
 3. Covrig Andreea

  LOL mulți din Exo sunt sau au fost în armata. Chiar dacă BTS a făcut atâtea lucruri pentru tara cred ca exista multe alte trupe care merita sa beneficieze de aceasta noua lege.

  Apreciază

  Răspunde
  1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 𝑁𝑎𝑜𝑚𝑖 ❦

   “ cred ca vor renunta sa mai adauge pe moment alte trupe care nu sunt la nivelul lor penttu ca dupa vor exista comentar” …….. 🙄👏

   Apreciază

   Răspunde
  1. Sandra

   Nu te mai ambala asa. „Legea e făcută pt BTS” ( după cum spui tu și mass media) exprimare de-a dreptul tâmpită deoarece nimeni nu știe ce artist o să poată profita de ea pe viitor. Lucrurile o să se mai schimbe, nu raman asa.
   Categoric BTS nu vor beneficia de aceasta. Nu e ca și cum ei au vrut așa ceva sau a fost la inițiativa lor scoasă. Cu sau fara această lege trupa tot o să mearga în armată, iar lumea nu o să mai aibă ce comenta. Si nu o să facă asta de gura hater ilor , cum cred unii, ci pt ca asa e firesc (cel puțin în țară la ei).

   Uite de ce Pământul nu o să se mai învârtă, că e lege scoasă ” special pt BTS „, iar asta e o catastrofă mondială. 🤦‍♀️
   Puteti sa terminati cu modul ăsta bolnav și toxic de a gandi? Nu sunt privilegiati în niciun fel din moment ce oricum își vor îndeplini serviciul militar.

   Apreciază

   Răspunde
   1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 𝑁𝑎𝑜𝑚𝑖 ❦

    Dar ea chiar la asta nu se referea.
    “ sa scoată deodată legea asta pentru BTS si numai pentru ei să o aplice”
    Pai nu este adevărat? Pana acum fiecare trupa a fost in vârf și a avut cele mai mari reușite, realizări și laude, dar nu s-a discutat despre aceasta lege.
    Dar acum, dinte-o data, BTS trebuie sa beneficieze de aceasta lege inexistenta pana la moment.
    Și da, după cum reiese din aproape toate articolele doar BTS ar merita, ca vezi bine Doamne numai ei au avut realizări.
    Chiar poți sa spui ca legea e făcută pentru BTS in condițiile.
    Nu a zis nimeni ca BTS au inventat-o sau ca o sa profite de ea. Faptul ca merg/nu merg in armata nu o sa schimbe faptul ca ii discriminare.
    Tu ești cea care trebuie sa se calmeze. Mereu ai impresia ca se ia cineva de BTS și trebuie sa sari tu ii aperi cu viața.
    “modul ăsta bolnav și toxic de a gandi”
    Du-te pe Twitter și Instagram și ai sa vezi cine ii bolnav și toxic.
    In situația asta nici nu ma mira ca armys și BTS (din păcate) își iau hate.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s