Billboard lansează lista celor mai bune melodii și albume K-pop din 2020

BoA

Criticii Billboard au ales melodiile și albumele K-pop preferate din acest an.

În fiecare an, Billboard lansează lista „Cele mai bune melodii K-pop” și „Cele mai bune albume K-pop „. Melodiile sunt alese de către criticii uriașei publicații și conțin alegerile lor personale, nefiind vorba aici de popularitatea trupelor/cântăreților, de câte albume au vândut etc..

Le secțiunea cântece, o listă este dată criticilor și aceștia își pot alege din ea favoritele cu rugămintea de a-și explica alegerile. Portalul muzical a notat că anul acesta a fost unul extrem de greu pentru toți. A fost un an brutal pentru industria K-pop din cauza anulării concertelor de sală, dar artiștii au continuat să înregistreze și să lanseze în ritm susținut muzică. Deoarece, până la urmă,”spectacolul trebuie să continue”.

Melodiile lor din acest an nu numai că au adus fericire, dar au adus și confort. Speranță, chiar. Într-o perioadă dură, K-pop-ul ne-a dus pe mulți într-un moment mai fericit și ne-a permis să mai uităm pe alocuri de grijile lumii. 

Melodia criticilor numărul unu este de la grupul de fete al agenției Yuehua EntertainmentEVERGLOW. Melodia pe care au selectat-o ​​este „LA DI DA”, de pe albumul lor „-77.82x-78.29”. Piesa a fost remarcată pentru sunetele majore care te aduc în trecut și seamănă cu stilul opus pop magnum ( lansat în urmă cu 40 de ani în SUA), similar cu „Blinding Lights” de The Weeknd. Diferența dintre melodia EVERGLOW și cântecul The Weeknd este mesajul; în timp ce „munca acestuia din urmă este sinistră în căutarea iubirii”, EVERGLOW își iau un rămas-bun încrezător de la toți „hateri, băieții răi și jucători”.

„LA DI DA” este puternic inspirat de muzica populară a anilor ’80, cu sunete stratificate care ne amintesc de influența din „Mickey” de la Toni Basil și aceeași putere tare și mândră de fată a lui Cyndi Lauper. Anii ’80 au cunoscut o explozie pentru synth-pop, care influențează „LA DI DA”. Desigur, „LA DI DA” este o melodie K-pop. Trecerea la părțile de rap este un element care se găsește de obicei în K-pop și este un element mai degrabă al K-pop-ului din 2010. 

De la 2-20, topul melodiilor este:

2.  APINK– „Dumhdurum

3. SEVENTEEN – „Left & Right”

4. GFRIEND – „MAGO”

5. Weki Meki – „COOL”

6. WOODZ – „BUMP BUMP”

7. TWICE – „I CAN’T STOP ME”

8. BTS – „Black Swan”

9. Weeekly – „Tag Me (@Me)”

10. Stray Kids – „Back Door”

11. SF9 – „Good Guy”

12. Taemin – „Criminal”

13. LUCY – „Jogging”

14. Sunmi – „pporappippam”

15. ITZY – „WANNABE”

16. TXT – „Can’t You See Me?”

17. APRIL – „LALALILALA”

18. Lee Jin Hyuk – „Bedlam”

19. BIBI – „I’m good at goodbyes”

20. TREASURE – „I LOVE YOU”

Albumele prezintă tipurile de genuri pe care le poate lansa un grup, versatilitatea lor și vocea sau rap-urile lor. În K-pop, albumele conțin numeroase melodii B care nu sunt promovate în spectacole de muzică sau în spectacolele cu premii, și care, de obicei, pot ajuta să le arate altora puterea deplină a unui artist K-pop.

Sunteți curioși ce au ales criticii pe locul 1?

Numărul unu aparține  solistei veterane BoA pentru albumul ei „BETTER„. BoA a fost un solist de K-pop de succes timp de două decenii care a binecuvântat industria K-pop cu nenumărate melodii, fiecare dovedind cât de mult merită faima pe care a obținut-o.

„BETTER” este cel de-al 10-lea album de studio coreean al BoA și este unul dintre cele mai puternice albume ale sale până în prezent, neavând niciun cântec care să nu sune bine, care a fost lansat în sărbătorirea a 20 de ani de debut.

Melodia principală, „BETTER”, amintește foarte mult de stilul R&B de la începutul anilor 2000, fiind  carismatică, cu o linie de bas captivantă care îi oferă  lui BoA un fundal pentru a-și prezenta vocea intensă. Cântecul vorbește despre nevoia de securitate în relația ei (o poveste cu care toată lumea se poate identifica?) artista reușind să prezinte acest mesaj perfect. Vocea ei este capabilă să arate o gamă largă de emoții; la un moment dat, vocea ei este îndurerată, disperată pentru toată lumea.

Într-un alt moment, ea pare sătulă de iubitul ei și de capriciile lui, făcându-i cunoscute nevoile și dorințele sale. Piesa arată cât de vulnerabilă este, dar ea nu sună niciodată slabă.

Restul albumului este conform criticilor la fel de perfect ca și titlul. Billboard menționează în mod specific piesa „Temptations”, care binecuvântează urechile ascultătorului cu elemente de pizzicato și sunete de alamă. Cântecul, care vorbește despre un iubit care cedează în fața ei, și vocea ei se schimbă perfect între atitudinea sufocantă și cea dominatoare.

În piesa „All That Jazz”, BoA vorbește curajos despre inima frântă, iar aranjamentul elegant al piesei este capabil să oglindească mesajul lui BoA într-un mod clar. În cântec, sună aproape ca și cum ar lupta împotriva lacrimilor, dar există câteva versuri în care luptă și pentru demnitatea ei.

Desigur, BoA nu cântă doar despre tristețe. „Start Over” este o piesă synthpop captivantă care ne transportă înapoi în anii ’80, „L.O.V.E” este o piesă disco-funk care ne face să simțim că dansăm într-o discotecă. „Gravity” este o frumoasă baladă acustică. BoA demonstrează că nu doar cântă – ea performează!

De la 2-10, topul albumelor este:

2. WJSN – „Neverland”

3. Yukika – „SOUL LADY”

4. WOODZ – „EQUAL”

5. NCT 127 = „Neo Zone”

6. TWICE – „Eyes Wide Open”

7. Oh My Girl – „Nonstop”

8. SUMIN – „XX”

9. Yerin Baek – „tellusaboutyourself”

10. Stray Kids – „GO生”

 

Sursa: kpopstarz

 

6 gânduri despre „Billboard lansează lista celor mai bune melodii și albume K-pop din 2020

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s