2020 aproape se apropie de sfârșit, dar, deși mulți sunt încă afectați de pandemia mondială, k-pop-ul nu a fost plictisitor în acest an.
Dacă COVID-19 nu și-ar fi făcut apariția, multe grupuri k-pop aveau concerte sau diferite evenimente pregătite pentru fanii din întreaga lume. Dar din cauza pandemiei, călătoriile în jurul lumii au fost imposibile, iar asta a dus la desființarea unor trupe din cauza problemelor financiare.
Mulți se gândesc că, față de 2019, au debutat mult mai puține grupuri, dar s-a dovedit că, de fapt, au existat mai multe grupuri care au debutat în 2020 decât 2019.
În 2019, au fost 32 de trupe care și-au făcut debutul. În comparație cu 2020, au debutat în total 37 de grupuri. Deși au existat cazuri în care anumite grupuri de idoli au trebuit să se desființeze din cauza problemelor financiare, este interesant să observăm cum mai multe grupuri au decis să debuteze în ciuda economiei tulburătoare.
Pentru a numi câteva dintre debuturile din 2019: ITZY din JYP Entertainment, TXT din Big Hit Entertainment și AB6IX din BRANDNEW MUSIC. Pentru 2020: TREASURE de la YG Entertainment, aespa de la SM Entertainment și ENHYPEN de la BE:LIFT.
Deci de ce au debutat mai multe trupe în 2020 decât în 2019?
#1 Desființarea trupei X1
Din păcate, X1 s-a desființat la începutul anului 2020, determinând cei 11 membri să revină la grupurile și agențiilor lor. Dintre cele 37 de trupe debutate, 4 sunt cu foști membrii X1: CRAVITY (Kang MinHee & Song HyungJun), WEi (Kim YoHan), DRIPPIN (Cha JunHo) și BAE173 (Lee HanGyul și Nam DoHyon).
CRAVITY a fost primul grup care a debutat, după desființarea X1, și pe atunci, mulți au crezut că Starship Entertainment s-a grăbit să debuteze pentru că nu doreau ca efectul „Produce X 101” să moară.
Același lucru este valabil și pentru DRIPPIN, deoarece Cha JunHo debutase ca membru alături de alți stagiari care și-au făcut apariția la „Produce X 101”.
În ceea ce privește WEi, a existat un zvon că OUI Entertainment a așteptat finalizarea contractului pentru 1THE9. Acest lucru se datorează faptului că doi membri, Yoo YongHa și Kim JunSeo, erau în 1THE9. Au debutat în cele din urmă sub WEi împreună cu Kim YoHan, determinându-i pe unii să speculeze motivul din spatele debutului lor care s-a întâmplat abia în octombrie.
#2 Importanța perioadei
Similar punctului de mai sus, multe companii au avut mari speranțe asupra stagiarilor care apăruseră la „Produce X 101”. Prin urmare, grupuri precum B.O.Y, E’LAST și GHOST9 și-au făcut debutul în acest an.

Dacă ar fi să aștepte mai mult, este posibil ca unii să nu-și amintească că membrii au fost în show, reducând astfel șansa ca aceștia să devină un grup de succes.
#3 Show-uri de talent
Au existat și 3 grupuri care au debutat după ce au trecut prin show-uri de talente. Trupa TOO a apărut într-o emisiune similară, „WORLD KLASS” în 2019, și au debutat în aprilie 2020.
În ceea ce privește TREASURE, mulți și-ar aminti că ar fi trebuit să debuteze mai devreme, dar, din cauza controverselor privitoare la YG Entertainment, și-au amânat debutul pentru luna august a acestui an.
În cele din urmă, emisiunea organizată de Big Hit Entertainment și CJ ENM a dat naștere grupului ENHYPEN.
#4 Alte motive
Anul acesta, au existat și multe grupuri de fete care au debutat. Precum Weeekly și aespa – au debutat după mulți ani în care agențiilor lor nu debutaseră niciun grup nou.
Deoarece un contract, în k-pop, durează aproximativ 7 ani, multe companii tind să debuteze noi grupuri atunci când contractul unui grup este pe cale să expire.
Weekly face parte din compania PlayM Entertainment, ultimul grup debutat de ei a fost în urmă cu 9 ani, APINK. În timp ce pentru aespa, care face parte din SM Entertainment, debutul vine la 6 ani de la Red Velvet.
Deși nu există un motiv clar pentru explozia de debuturi din acest an, un lucru pe care îl putem confirma este faptul că sunt mulți idoli talentați care așteaptă ca talentele lor să fie cunoscute de câți mai mulți fani ai genului. Toți merită dragoste și atenție, indiferent din ce agenție provin.